Hirdetés

Gondolkodtató
Kötelezővé tennék az automata vészféket Európában
Kötelezővé tennék az automata vészféket Európában
Hirdetés

Az Európa Parlament már szavazott a Közlekedési Bizottság javaslatairól. Most az Európai Bizottságnál a labda, amely várhatóan 2018 márciusában terjesztheti elő saját javaslatát a kérdésben. – írja a totalcar.hu

Automata vészfék-rendszereket ma már csaknem minden típushoz kínálnak a gyártók, de csak a beszerezhető típusok 30%-án az alapfelszereltség része. Az EuroNCAP partnere, a brit Thatcham Research kutatásai szerint a megoldással 38%-kal csökkenthető lenne a balesetek száma, de a vészfék-asszisztens még mindig nem igazán gyakori felszerelés az autóban. A Thatcham vezetője szerint ez nem is fog változni, amíg nem teszik kötelezővé – úgy tűnik, az autóvásárlók nagy része nem hajlandó felárért megrendelni az eszközt.

Európában már most is akad néhány kötelező biztonsági rendszer, ilyen a blokkolásgátló (ABS), a menetstabilizáló (ESP) és a kerényomás-ellenőrző rendszer, és az EU politikusainak korábbi döntései alapján valószínűnek tartjuk, hogy az AEB rendszer is kötelező lesz. A kérdés inkább az, hogy mikortól: ha jövő tavasszal az Európai Bizottság is elfogadja a javaslatot, akkor nyilván lesz még egy felkészülési időszak a gyártók számára – ez akár több év is lehet – így reálisan 2019-2020 környékén válhat minden autó alapfelszerelésének részévé az automata vészfék.

Forrás: http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/11/16/kotelezove_tennek_a_az_automata_veszfeket_europaban/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés