Korlátoznák a nem helyiek parkolását Budafok-Tétényben

Korlátoznák a nem helyiek parkolását Budafok-Tétényben

2021-05-18 Facebook
Hirdetés

Új parkolási rend van készülőben Budafok-belvárosban. Az erről szóló tervezetet Németh Zoltán alpolgármester vezetése mellett szakemberekből álló munkacsoport készítette lakossági vélemények figyelembevételével – közölte a huszonketto.hu

A problémát leginkább az okozza, hogy Egyre többen használják P+R parkolóként Budafok-Tétényt. Lerakják ott az autót, mert viszonylag sok parkolóhely van, ráadásul azok nem fizetősek. A polgármester közlése szerint a helyzet azonban megoldást kíván, hiszen a lerakott autók az ott lakókon kívül az ott tevékenykedő kereskedők, szolgáltatók számára is útban vannak.

„Például a Leányka utcai lakótelep lakói hazaéréskor egyáltalán nem biztos, hogy találnak parkolóhelyet. De ott vannak azok az üzlettulajdonosok is, akiknek a vendégei nem tudnak az üzlet előtt parkolni” – mondta a polgármester.

Karsay Ferenc két lehetséges megoldást ismertetett: a fizetős parkolás mellett az időlimit bevezetése is szóba jöhetne. Ami azonban biztos, hogy Budafok-belváros lakóinak, illetve az ott működő üzletek, szolgáltatók tulajdonosainak – bármilyen konstrukció is legyen a befutó – nem kell majd fizetniük a jövőben sem. A korábban közzétett tervezetről az önkormányzat megkérdezte a lakosságot, akik eddig már nagy számban véleményezték a javaslatot.

Hirdetés

huszonketto.hu információi szerint egyelőre az az elképzelés tűnik leginkább elfogadottnak, amely szerint nem lenne fizetős a kerületen kívüliek számára sem a parkolás, viszont limitálnák az időt, hogy ezáltal Budafok-Tétény lakosai kényelmesebben intézhessék mindennapi dolgaikat.

Borítókép és Forrás: huszonketto.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés