Hirdetés
Gondolkodtató
Kivágódott a szélárnyékból a trélert húzó kisbusz. Ez lett a vége…
Kivágódott a szélárnyékból a trélert húzó kisbusz. Ez lett a vége…
Hirdetés

Múlt szombat reggel az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán egy trélert húzó kisbusz előzésbe kezdett. A sofőr túl sok Forma-1-et nézhetett, mert úgy vágódott ki a szélárnyékból, mintha DRS zónán belül lett volna a célegyenes végénél.

A túl hirtelen kormánymozdulatok és a nagy tempó együtt megbosszulta magát és végül a tréler is megelőzte a kisbuszt. A baleset miatt egy sérültet kellett kéztörés miatt ellátnia a mentőknek, de a helyszínelés ideje alatt, vélhetően a stressz miatt, az egyik utas epilepsziás rohamot kapott.

– írja a Magyar Közút Instagram oldalán. Hozzátették:

Az ilyen szituációk miatt nagyon fontos, hogy ha vontatmánnyal közlekedünk, akkor tartsuk be a KRESZ szerinti előírásokat.

A gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/órás sebességgel szabad közlekedni. A sebességet azért kell csökkenteni, mert egy személygépkocsi, kisbusz, busz után kapcsolt utánfutó megváltoztatja a jármű menetdinamikai jellemzőit, vagyis értelemszerűen megnő a tömeg, a hossz és ezzel együtt a fékút is. Ráadásul az egytengelyes, könnyebb utánfutók instabilabbak lehetnek nagy tempónál, ezért is indokolt a sebesség körültekintő megválasztása a gyorsforgalmi utakon is.

Hirdetés

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája