Hirdetés

Gondolkodtató
Kiakadtak a taxisok – Kemény büntetést kaphat, aki behajt a “vigalmi negyedbe”
Kiakadtak a taxisok – Kemény büntetést kaphat, aki behajt a “vigalmi negyedbe”
Hirdetés

Február 1-től már csak büntetés terhe mellett hajthatnak be az autósok Belső-Erzsébetvárosba, a „vigalmi negyedbe”. A taxisok nem örülnek az újabb korlátozásnak, az önkormányzat az ott lakók érdekében a forgalmat akarja csillapítani.

A Blikk úgy tudja, hogy Erzsébetváros önkormányzata az ott lakók nyugalmának érdekében változásokat tervez a forgalom rendjében: ez egyebek között azt jelenti, hogy február 1-jétől csak büntetés terhe mellett lehet behajtani a vigalmi negyedbe.

A korlátozásnak a taxisok egyáltalán nem örülnek, a dolog kapcsán számos kifogást is megfogalmaztak, úgy gondolják az önkormányzat folyamatosan változtatja az utcákba való behajtási irányokat, például a Klauzál tér egyik részére most nem lehet befordulni.

A portál azt írja, hogy január 1-je óta négy behajtási ponton kamerákkal ellenőrzik az autósforgalmat, ahova a helyi lakosoknak szabad bejárásuk van, azonban az engedéllyel nem rendelkezők az új forgalmi rend értelmében tilosban járnak.

A lap információi szerint a rendszer március 1-től élesedik, januárban még csak a rendészet van kint és figyelmeztet, februárban viszont már büntetnek is. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Ha valaki ezekbe az utcákba be akar hajtani, akkor előtte nap engedélyt kell kérnie a Budapest Közút TOBI rendszerén keresztül. Ez egy elektronikus felület, ahol a fentebb említett bosszankodó taxisok is ki tudják kérni az engedélyt.

Hirdetés

Hajzer János, az erzsébetvárosi parkolási üzletágvezető a lapnak elmondta:

“az új forgalmi rend praktikusan rövidebb, 20-30 méteres útszakaszokat zár le, amely szerinte a taxis személyszállítás szempontjából sem jelenthet megoldhatatlan problémát, hiszen az ezeken az útszakaszokon álló házakba érkezőknek – például az airbnb-ző turistáknak – csak pár métert kell gyalogolniuk szálláshelyükhöz.”

“Az idén bevezetett változtatás célja, hogy kiszűrje azt a forgalmat, amely csak átmegy a sugaras utakon, de nincs semmi dolga Belső-Erzsébetvárosban. Ebből igen nagy számmal vették ki a részüket a taxik, amelyek a Rákóczi út elkerülésére használták a Dohány utcát és a Wesselényi utcát”

– mondta a szakember, végezetül hozzátette: taxis-érdekképviseletekkel budapesti szinten folyamatosan egyeztetnek, hogy ésszerű szabályok között valósulhasson meg a városrész forgalomcsillapítása.

Borítókép: illusztráció
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x