VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

A Kétfarkú biztonságosabbá tette a zebrákat, de a közútkezelőnek nem tetszett

SOS Mobilgumis hirdetés

A kezdeményezés mindenképpen szimpatikus volt, azonban nem felelt meg a szabályoknak, ezért gyorsan véget vetettek neki. De van remény az újraindulásra.

Egy külföldről indult akció keretein belül hazánkban is biztonságosabbá kívánják tenni a közlekedési lámpa nélküli gyalogos-átkelőhelyeket. A zászlós rendszer működése rendkívül egyszerű: a gyalogosnak az út egyik oldalán meg kell ragadnia egy jól látható zászlót, meg kell várnia, míg megállnak az autók, majd pedig a zászlóval a kezében biztonságosan átkelhet az úton. Végül pedig az út második oldalán vissza kell tenni a helyére a zászlót.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a kétszer kétsávos 11-es út által átszelt Szentendrén december végén három nagyforgalmú zebránál helyezett el ilyen zászlókat.

A zászlós rendszert azonban csak rövid ideig használhatták a gyalogosok, ugyanis a közútkezelő az egyik éjjel az összes zászlót és tartót eltávolította a zebrák közeléből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ATV híradójának megkeresésére jelezte, hogy az eltávolításra azért került sor, mert az MKKP előzetes egyeztetés és engedélyeztetés nélkül helyezte el azokat a zebráknál.

“Bár a cél hasznos, ebben az esetben a kezdeményezés mégis kontraproduktív lehet, ugyanis a kihelyezett tárgyak zavarták a gyalogos-átkelőhely jelzésképét, és a gyalogosok sem látszódnak így megfelelően a felállási ponton”

– reagált a közútkezelő. Mint kiderült, a Magyar Közút nyitott arra, hogy engedélykérés és egyeztetés után hozzájáruljon a zászlók elhelyezéséhez, mint ahogy erre Gödöllőn és Vácon már volt is példa. Az ATV értesülései szerint az MKKP mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a zászlós rendszert újra használni lehessen Szentendrén.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180110_a_ketfarku_biztonsagosabba_tette_a_zebrakat_de_a_kozutkezelonek_nem_tetszett

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?