Velünk tartasz?Két ember halála és nem gyenge előzmények. Íme az első fokú ítélet

Két ember halála és nem gyenge előzmények. Íme az első fokú ítélet

2020-11-02 Facebook
hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata alapján első fokon öt év börtönbüntetésre és nyolc év járművezetéstől eltiltásra ítélte, és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a bíróság

azt a férfit, aki 2019 februárjában amfetamint és metamfetamint is fogyasztott a vezetés előtt és utána okozott olyan súlyos balesetet, melyben utasai életüket vesztették.

-számolt be róla az Ügyészség.

A megállapított tényállás szerint az elkövetéskor 28 éves férfi a cselekmény napjának reggelén két utasával haladt az M1 autópályán Budapest felől Hegyeshalom irányába a sávokat elválasztó terelővonalon.

A 110. kilométerszelvény közelében a 125-135 km/h sebességgel közlekedő autó utolért egy kisteherautót, ami 80-88 km/h sebességgel haladt. A vádlott azonban figyelmetlen volt, nem vett fel követési távolságot.

Fotó: ugyeszseg.hu

hirdetés

A vészhelyzetet észlelve változatlan sebességgel, balra kormányzással próbálta az ütközést elkerülni, ennek ellenére az autó jobb eleje közel párhuzamos helyzetben nekiütközött a kisteherautó bal hátsó részének.

A kisteherautó az ütközéstől a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borulva megállt. A vádlott által vezetett autó jobb oldali A és B oszlopai elnyíródtak, a tetőlemez hátrahajlott, miközben az autó többször nekiütközött a jobb oldali szalagkorlátnak, ahonnan a másik oldali szalagkorlátnak lökődött, majd a belső forgalmi sávban állt meg.

A járműben utazó két utas a helyszínen életét vesztette. A kisteherautó vezetője és a vádlott is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A közel két másodperces cselekvési késedelem és a követési távolság meg nem tartása mellett a vádlott terhére róható a kábítószer által befolyásolt és az engedély nélküli vezetés is.

A terheltet ugyanis korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt három év szabadságvesztésre ítélték és öt évre eltiltották a közúti járművek vezetésétől. Utánképzési kötelezettségének azonban nem tett eleget, mégis, eltiltás hatálya alatti vezetés és engedély nélküli vezetés szabálysértések miatt jelen cselekmény előtt is háromszor, és azt követően is két alkalommal is eljártak vele szemben.

A Járásbíróság a vádlottat halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt, mint visszaesőt öt év börtönre, öt év közügyektől eltiltásra és nyolc év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, míg az ügyészség súlyosításért fellebbezett, valamint indítványozta az elkövető letartóztatását.

hirdetés

Fotó: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: