VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Kerüld el a dugót! Nem kell, hogy rémálom legyen az M7-es


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Hétvégi kiruccanást tervezel a Balatonra? Budapest felől érkeznél? Készülj fel rá, hogy nem leszel egyedül. A Használtautó.hu csapata a Magyar Közút Nonprofit Zrt. segítségével összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, hogy felkészültek legyünk mielőtt autóba szállunk a Magyar Tenger felé.

Vezetéstechnikai tanácsokkal és egy kis előkészülettel megelőzhető, hogy felesleges órákat töltsünk a dugóban az autópályán.

Mikor vannak a legtöbben az utakon?

Az M7-es a Balaton felé pénteken kora délutántól szombat délig, míg visszafelé vasárnap az esti órákban a legforgalmasabb. Ha teheted, vedd ki a pénteket vagy a hétfőt szabadnapnak, hogy elkerüld a legforgalmasabb időszakot. Pénteken érdemes reggel, vagy késő este, 22 óra után elindulni, vasárnap pedig délben, kora délután, vagy szintén késő este. A legrosszabb, amit tehetsz, ha a hét utolsó munkanapján 18-20 óra tájban indulsz el, vasárnap pedig hasonló időpontban jönnél visszafelé.

 

A technika a lényeg

Megesett már veled, hogy azt hitted baleset, vagy sávlezárás miatt áll a sor, de végül kiderült, hogy semmi akadály nem volt az úton? Akkor mégis miért alakult ki dugó? Sokan nem tudják, de autópályán pár egyszerű tippel elkerülhető a legtöbb dugó.

  1.  Jobbra tartási kötelezettség van, ezt mindig tartsuk be és tartsuk tiszteletben.
  2.  Időben kezdjük el használni az indexet, és ne csak a sávváltás pillanatában!
  3.  A lejárók előtt hagyjunk helyet, hogy ha valaki a belső sávból akar kimenni és későn veszi észre, ne okozzon dugót.
  4.  A feljárók előtt is növeljük a követési távolságot, hogy be tudjuk engedni oldalról az esetlegesen érkező autót.
  5.  Igyekezzünk kerülni a hirtelen fékezést, tartsunk megfelelő követési távolságot és egyenletes tempót.

 

Nézz rá az utakra, mielőtt elindulsz

„Az utinform.hu oldalon webkamerákon keresztül bármikor ellenőrizhetjük a forgalmat. A képek percenként frissülnek, így mindig pontos adatot kapunk az aktuális helyzetről. A honlapon jelezd, hogy van-e baleset, torlódás illetve bármilyen rendkívüli közlekedési esemény az utakon” – mondta el Telek Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársa. “Jelenleg az M7-es területén nincsenek olyan rendkívüli korlátozások, amik komolyabb fennakadásokat okoznának, de érdemes közvetlen indulás előtt is vetni egy pillantást az oldalra” – tette hozzá a közlekedési mérnök.

Az utiform.hu mellett segítséget nyújthatnak a navigációs, vagy közösségi autós alkalmazások is, mint a Google Térkép vagy a Waze. A forgalomfigyelő navigációt futtassuk vezetés közben is, hogy a legfrissebb információk alapján lássuk, mi a helyzet az utakon.

Ha mégis beüt a dugó

A legfontosabb, hogy ne légy türelmetlen, vagy ingerült, őrizd meg nyugalmad. Legyen nálad mindig elegendő víz, akkor is, ha esetleg épp nincs kánikula és némi élelem, arra az esetre, ha araszolásra kerülne sor és megéheznél.

Spórolási tipp!

Vegyél vissza a megengedett maximális sebességből, igyekezz egyenletes ütemben haladni. “Ha nem próbáljuk folyamatosan tartani, elérni a 130-as tempót, hanem helyette 110-120 km/órás tempóval, folyamatosan a külső sávban haladunk, az csupán 15-20 perccel növeli a Balatonra lejutás idejét, cserébe elkerülhetjük a sávváltások stresszhelyzetét és autónk is érezhetően kevesebbet fog fogyasztani” – javasolja Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője.

Forrás: https://www.hasznaltauto.hu/

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek