VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Kell-e korlátozni a nyugdíjasok autóvezetését?


SOS Mobilgumis
hirdetés

Általánosságban elmondható az, hogy idősebb korban könnyebben lankad a figyelem, a látásunk is romolhat, ezért kiemelten fontos az orvosi alkalmassági vizsgálat, amennyiben van jogosítványunk, és a volán mögé szeretnénk ülni.

Bejárta a világot a hír, hogy a brit uralkodó férje, a 98 esztendős Fülöp herceg balesetet szenvedett múlt héten csütörtökön, amikor terepjárójával a főútra kikanyarodott, és összeütközött egy személyautóval.

A szigetországban a lapok csaknem szenzációként tálalták az ügyet, ugyanis nem minden nap történik meg, hogy autóbalesetet szenved a brit királyi család egy tagja. Fülöp edinburgh-i herceg nem sérült meg, azonban a másik jármű utasa igen.

A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult.

II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.

A koccanásos baleset után a brit bulvársajtó azonnal nekitámadt a hercegnek, valóságos kampányba kezdett, hogy az idősebbeket tiltsák el az autóvezetéstől – mondta a közmédia londoni tudósítója.

Kötelező az orvosi vizsgálat

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában az ügy apropóján Pető Attila közlekedési szakoktató elmondta, Magyarországon is számos alkalommal felmerül, hogy korlátozni kellene, hány éves korig vezethet valaki autót, azonban a jogszabály jelenleg csak alsó határt ír elő.

Hazánkban kötelező orvosi vizsgálaton kell részt venni ahhoz, hogy valaki a jogosítványt megszerezhesse, hetven év felett pedig évente kötelező elvégeztetni az orvosi alkalmassági vizsgálatot – hangsúlyozta Pető.

Romlanak a testi képességek

Egy holland közlekedésbiztonsági kutatóintézet által kiadott kutatásból az derült ki, hogy Hollandiában az elmúlt évtizedekben a 65 éven felüliek lakosságon belüli aránya megnövekedett, ezért idősebbek körében egyre többen vezetnek autót. A kutatás azt írja: a kanyarodás és a parkolás okozza a legnagyobb gondot, illetve a baleseteket is – hangzott el a műsorban.

Borítóképünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Andrzej Grygiel)Forrás: Hirado.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek