VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Kell-e korlátozni a nyugdíjasok autóvezetését?


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Általánosságban elmondható az, hogy idősebb korban könnyebben lankad a figyelem, a látásunk is romolhat, ezért kiemelten fontos az orvosi alkalmassági vizsgálat, amennyiben van jogosítványunk, és a volán mögé szeretnénk ülni.

Bejárta a világot a hír, hogy a brit uralkodó férje, a 98 esztendős Fülöp herceg balesetet szenvedett múlt héten csütörtökön, amikor terepjárójával a főútra kikanyarodott, és összeütközött egy személyautóval.

A szigetországban a lapok csaknem szenzációként tálalták az ügyet, ugyanis nem minden nap történik meg, hogy autóbalesetet szenved a brit királyi család egy tagja. Fülöp edinburgh-i herceg nem sérült meg, azonban a másik jármű utasa igen.

A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult.

II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.

A koccanásos baleset után a brit bulvársajtó azonnal nekitámadt a hercegnek, valóságos kampányba kezdett, hogy az idősebbeket tiltsák el az autóvezetéstől – mondta a közmédia londoni tudósítója.

Kötelező az orvosi vizsgálat

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában az ügy apropóján Pető Attila közlekedési szakoktató elmondta, Magyarországon is számos alkalommal felmerül, hogy korlátozni kellene, hány éves korig vezethet valaki autót, azonban a jogszabály jelenleg csak alsó határt ír elő.

Hazánkban kötelező orvosi vizsgálaton kell részt venni ahhoz, hogy valaki a jogosítványt megszerezhesse, hetven év felett pedig évente kötelező elvégeztetni az orvosi alkalmassági vizsgálatot – hangsúlyozta Pető.

Romlanak a testi képességek

Egy holland közlekedésbiztonsági kutatóintézet által kiadott kutatásból az derült ki, hogy Hollandiában az elmúlt évtizedekben a 65 éven felüliek lakosságon belüli aránya megnövekedett, ezért idősebbek körében egyre többen vezetnek autót. A kutatás azt írja: a kanyarodás és a parkolás okozza a legnagyobb gondot, illetve a baleseteket is – hangzott el a műsorban.

Borítóképünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Andrzej Grygiel)Forrás: Hirado.hu

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek