Hirdetés
Gondolkodtató
Katalizátorokat loptak, de egy ellopott bicikli miatt buktak le. Elfogták őket
Katalizátorokat loptak, de egy ellopott bicikli miatt buktak le. Elfogták őket
Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést egy férfi 2020. július 3-án, akinek ellopták a kerékpárját. A feljelentő néhány nap múlva jelezte a rendőröknek, hogy egy népszerű közösségi oldal hirdetési oldalán látta a tőle ellopott kétkerekűt. – írja a police.hu

A nyomozók ezen a szálon indultak el és találkozót beszéltek meg a hirdetővel, így sikerült megtalálni és lefoglalni az ellopott biciklit és elfogni a 42 éves budapesti R. Attilát, aki kihallgatása során beismerte a lopást.

A XI. kerületi rendőrök kutatást tartottak a férfi tartózkodási helyén, ahol ott parkolt a férfi autója, amit egy 2020. július 11-én történt lopás helyszínén láttak és feljegyezték a rendszámát.

A kutatást kiterjesztették a kocsira és a csomagtartóban megtalálták azt a katalizátort, amit egy VW Polo kipufogóját szétvágva loptak el. Megtalálták az elkövetéskör viselt ruhákat és szerszámokat is.

Kiderült, hogy a katalizátor lopásnál R. Attila nem volt egyedül; társát, a 22 éves K. Botondot Budapesten, a Kelenföldi pályaudvar mellett 2020. július 29-én fogták el.

A gyanú szerint az elmúlt másfél hónapban a két férfi Budapesten és más vidéki városokban összesen 15 esetben lopták el különböző típusú autók katalizátorait, amiket aztán eladtak.

A nyomozók kiderítették azt is, hogy R. Attila élettársa, T. Vivien 2020. június hónapban két alkalommal is megkérte K. Botondot, hogy az autójára tett kerékbilincset vágja le, mert nincs pénze kifizetni a bírságot.

Hirdetés

A rendőrök a 42 éves R. Attilát egyrendbeli lopás vétség, illetve egyrendbeli lopás bűntett kísérlet miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Társát, a 22 éves K. Botondot hatrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás bűntett kísérlet, illetve egyrendbeli rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bíróság K. Botond vonatkozásában elrendelte a letartóztatást, míg R. Attilát bűnügyi felügyelet alá helyezte.

R. Attila élettársát, a 20 éves T. Vivient egyrendbeli felbujtóként elkövetett rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Borítóképünk illusztráció


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája