Jövő héttől indulnak a felújítások. Buszsáv lesz a Hegyalja úton

Jövő héttől indulnak a felújítások. Buszsáv lesz a Hegyalja úton

2021-06-01 Facebook
Hirdetés

Néhány napja megírtuk, hogy ötven év után átépítik a Blahát, valamint megújul a rakpart egy része is.

Most Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke egy Facebook posztban írta le részletesen azt, hogy

mégis mi vár ránk a nyár folyamán…

Összesen tehát három nagyberuházás indul el a következő egy hónapban.

  • Június 7-én indul a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon.
  • Június 16-án kezdődik a Lánchíd felújításának újabb szakasza, lezárásra kerül az útpálya, a felújítás végéig nem lehet átkelni a hídon.
  • “Terveink szerint július elején kezdődhet meg a Blaha Lujza tér felújítása, aminek keretében teljesen megújul a Blahán a térfelszín, teljesen akadálymentes teret és ligetszerű kialakítást kapnak majd vissza a budapestiek”.

A pesti alsó rakparton

” Duna-parti fasort és összefüggő gyalogos sétányt kapnak majd a budapestiek.

A munkák megkezdése miatt a most hétvégi gyalogos-kerékpáros rakparti nyitást követően a Margit híd és a Lánchíd közötti szakasz hétfőtől már zárva marad az autóforgalom előtt.

A pesti alsó rakparton északról a Margit hídig, délről a Lánchídig lehet majd autóval közlekedni. A felújítás várható vége idén év vége. “

Lánchíd

” Június 16-ra virradó éjjel lezárásra kerül a híd útpályája, így a felújítás végéig nem lehet átkelni majd a Lánchídon.

A Lánchíd kiesése miatt átalakul a közösségi közlekedési hálózat, az érintett buszjáratok módosított, illetve rövidített útvonalon közlekednek majd.

A Lánchíd kiesésével egyidejűleg fejlesztjük Buda és a pesti belváros közösségi közlekedési kapcsolatait, hiszen a hiányzó szakaszok pótlásával

összefüggő buszsávot alakítunk ki a Hegyalja úton, valamint új buszjáratot is indítunk az Apor Vilmos tér és a Bosnyák tér között.

Hirdetés

Mindent megteszünk azért, hogy a Lánchíd kiesése mellett vonzó közösségi közlekedési alternatívát biztosítsunk a pesti belváros és Buda között közlekedőknek.”

Blaha

” Július elején megindulhat a Blaha felújítása, amelynek keretében

teljesen megújul a térfelszín, teljesen akadálymentessé válik a felszínen a csomópont, valamint a korábbi tervekhez képest jóval több fát ültetünk el a téren és megteremtjük annak a lehetőségét, hogy a szükséges források biztosítása esetén visszaépülhessen a Rákóczi úti villamos és bekössük a Népszínház utcai vonalakat is.

A Blaha felújításának megkezdése azért is sürgető, hogy a komolyabb közlekedési korlátozásokkal járó első fázis minél nagyobb arányban még a nyár folyamán történhessen meg, így kevesebb bosszúságot okozva a közlekedők számára.

A Fővárosi Önkormányzat mindent megtesz Budapest fejlesztéséért. A következő időszakban három nagyberuházás is elindul. Mint minden fejlesztés, ezek is járnak átmeneti kellemetlenséggel, forgalmi nehézségekkel. Kérjük minden budapesti türelmét, hiszen a beruházások végeztével egy kellemesebb, zöldebb Budapestet kaphatunk majd vissza mindannyian. ”

–  írta meg posztjában Balogh Samu.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés