VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Jön a körúti káosz: megint felújítják a 4-es és a 6-os villamos vonalát


SOS Mobilgumis
hirdetés

Fővárosi tömegközlekedés 2019: a 4-es és a 6-os villamos vonalának két végén is felújítás lehet az idén nyáron, de elkészül az 1-es pályájának a meghosszabbítása, és a 3-as metró északi szakasza is.

Jelentős munkálatok lesznek az idén is a fővárosi tömegközlekedésben. A BKK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint- írja az infostart.hu

az iskolai nyári szünetben a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között felújítják a 4-es és a 6-os villamos pályáját.

A budai forgalomkorlátozással egyidejűleg leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is. Jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakaszának vágányfelújításáról.

Sikeres tender esetén ezen a szakaszon – elsősorban az Üllői út és a villamosok budai elágazása között – is elkezdődhet a felújítás a nyáron.

A jó hír, hogy az M3-as metróvonal északi szakaszának korszerűsítése hamarosan befejeződik. A vonalszakaszt a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a próbafutások eredményeinek ismeretében adják át az utazóközönségnek. Ezt követően a rekonstrukció a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között folytatódik.

Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

További korlátozással járó munkálatok lehetnek az idén:

  • Akadálymentesítik a megállókat az 50-es villamos vonalán (Kossuth tér, Árpád utca, Baross utca, Szarvas csárda tér megállóhely) várhatóan júniusa és december között, valamint a III. kerületi Bécsi úton, a Selmeci utca és Szent Margit kórház megállóhelyen ez év nyarán.
  • Tavasszal folytatódnak az Orczy tér és a Teleki tér közötti villamosvágány-felújítási munkák, várhatóan másfél hónapig.
  • Márciusban elkezdődik és tervezetten júliusig tart a 41-es villamos vonalán a Hosszúréti-patak melletti, Pék utca és Tordai utca közötti villamostöltés megerősítési munkája, valamint a Pék utcánál található vasbeton teknőhíd átépítése.
  • Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a nyáron, illetve az ősz folyamán elkezdődik a Bosnyák tér és a Zugló kocsiszín villamosvágány-hálózatának felújítása. A kapcsolódó közműkiváltási munkák a közúti közlekedés rendjét is érintik majd. Ezt követően a Bosnyák tér és a Szugló utca közötti villamosvágány felújítása is várható.
  • Az 50-es villamos vonalán az év végén felújíthatják a Határ úti és a Béke téri végállomási vágányhálózatot, valamint a Szarvas csárda téri kitérőkapcsolatot is, összehangolva a BKK-beruházások között említett akadálymentesítési programmal.
Borítókép: Bruzák Noémi, Forrás: infostart.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek