TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Jelenleg nem lehet elektromos és hibrid autókat üzembe helyezni Magyarországon

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Bezárták a közlekedési ügyekben eddig illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, úgyhogy hetek óta nem lehet új elektromos autót venni Magyarországon. – írja a 444.hu

A 444.hu-nak azt írta egy olvasója kedden,

hogy cége több elektromos autót is vásárolt, ám a kereskedő nem tudja átadni az új járműveket, mert nincs az üzembe helyezésükhöz szükséges adatlap az országban. Márpedig az adatlap kitöltése nélkül nem lehet forgalomba állítani az autókat.

A probléma csak a hibrid, illetve teljesen elektromos meghajtású autókat érinti, de azokat mind.

Az ilyen autókkal foglalkozó kereskedéseknél a 444.hu-nak megerősítették, hogy valóban ez a helyzet, egyelőre nem tudnak átadni ilyen járműveket. A probléma rajtuk kívülálló, de nagyon dolgoznak a megoldásán, ígérték.

A probléma állítólag az, hogy az adatlapok kiadásával foglalkozó minisztériumi főosztály egy új szervezeti rendszerbe került. A megszűnt fejlesztési minisztérium helyett az újonnan létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerültek a közlekedési ügyek, de az átszervezés úgy látszik, hogy zökkenőkkel telített, és pont az új hibridek üzembe helyezését támogató illetékes szervezet (vagy valami ilyesmi) megbénult ebben az átmeneti helyzetben.

Amúgy általánosságban a magyar kormány elkötelezett támogatója az elektromos autóknak, Szijjártó Péter külügyminiszter például április 6-án azt mondta, hogy  “A világban zajló modernkori ipari forradalmat az autóipar vezényli az önvezető és elektromos autók fejlesztése révén. Magyarország az új autóipari korszak sikereinek alapját is megteremti…”

Forrás: https://444.hu/2018/05/29/nem-lehet-uj-hibrideket-es-elektromos-autokat-uzembe-helyezni-magyarorszagon
Borítókép: illusztráció

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!
(ezért hirdess nálunk)

Garázs csoportunk

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?