Hirdetés

Gondolkodtató
Ittasan okozott balesetet az M3-ason “a magyar Rezesova”, mégis a vétlen sofőrt szivatják
Ittasan okozott balesetet az M3-ason “a magyar Rezesova”, mégis a vétlen sofőrt szivatják
Hirdetés

Totálkárosra törte az ötgyerekes család Fordját a gyorshajtó sofőr, de hiába voltak ők a vétlenek, mégis ők húzhaták a rövidebbet.

165 km/h-s sebességgel száguldott az M3-as autópályán még tavaly júliusban az a 30 éves magyar nő, aki BMW-jével egy Ford Mondeo hátuljának csapódott. A történet elsőre elég egyértelműnek tűnhet: az ittas sofőr a vétkes. Úgy tűnik azonban, a Heves megyében történt balesetnek egészen más a végkicsengése, mint amit a józan ész diktálna.

Zoom.hu beszámolója szerint a Ford Mondeót vezető Török Bálint épp egy fát szállító teherautót előzött, amikor meglátta a visszapillantó tükörben a 165 km/h-val közeledő BMW-t. A férfi szólt a feleségének

belénk fognak jönni!

néhány másodperccel később pedig már a forgalommal szemben, az összetörött autóban ültek. Mindketten megsérültek, a BMW-t vezető 30 éves nőnek a csuklója bánta az ütközést.

A kálvária pedig itt kezdődött, ugyanis hiába mértek 0,81-1,50 ezrelék közötti értéket a gyorshajtó vérében, mivel a csuklója 8 napon túl gyógyult, két ügy lett az egyből. A nő ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indítottak eljárást, majd 280 ezer forintra büntették és fél évre elvették a jogosítványát.

Török Bálint és felesége ellen viszont közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsították meg. A BMW sofőrjének biztosítója pedig kártérítést követelt tőlük. A nyomozás jelenleg is tart, ám az ügyészség szerint csak azt lehet büntetni, aki másnak 8 napon túl gyógyuló sérülést okoz. Ebben az esetben azonban a BMW-s szenvedett 8 napon túl gyógyuló sérülést, így kizárható a büntetőjogi felelőssége.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171122_bmw_ford_m3_autopalya_baleset

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x