SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Ittasan, bedrogozva, jogsi nélkül borult az autóval – Senki nem volt bekötve, egy gyermek meghalt

Ittasan, bedrogozva, jogsi nélkül borult az autóval – Senki nem volt bekötve, egy gyermek meghalt

2020-05-28 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Ittasan, bedrogozva vezette édesanyja autóját egy kiskőrösi férfi még 2018. június 20-án késő este Akasztón. Az autóval balesetet szenvedett, egy 3 éves kisgyermek életét vesztette.

Az esettel ezúttal is a Biztonsági öv és gyerekülés fontosságára szeretnénk felhívni mindenki figyelmét!

Az autóban a sofőr mellett ült a párja, mögöttük két kiskorú (három-, illetve ötéves) gyermekük utazott, de senki nem használta a biztonsági övet. A gyermekek sem biztonsági gyermekülésben utaztak, ahogy a jog szerint utazniuk kellett volna.

Volt gyerekülés, de azt a rendőrök a baleset után az autó csomagtartójában találták meg.

A sofőr, egy 29 éves férfi, aki a baleset után lefolytatott büntetőeljárás szerint ittas volt és amfetamint is fogyasztott mielőtt a volánhoz ült volna. Egy balkanyart nem sikerült bevennie.

A személygépkocsi a kanyarban lesodródott a jobboldali útpadkára, és az árok falának rohant, majd felborult. Előbb a tetőlemeze csapódott nagy erővel a földnek, majd egy újabb fél fordulatot követően a kerekein állt meg az útpadkán.

A hátul utazó gyermek közül a hároméves apróság az ütközéskor kirepült az autóból. Hason fekve találtak rá az utca baleset zajára összesereglett lakói.

Ők próbáltak meg elsőként segíteni rajta, amíg a mentők három kocsija a helyszínre nem ér, de a csöppség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

A baleset idején a gyermek nem biztonsági gyermekülésben ült. Azt a helyszínelő rendőrök a BMW csomagtartójában találták meg. Megvették, de aznap valamiért mégsem használták. Állítólag valamiért gyorsan kellett elindulniuk.

A balesetben a sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett. A mellette utazó nő és a másik gyermekkorú utas csak könnyebben sérültek meg.

Szakértők szerint az autó többi utasához hasonlóan 3 hároméves csöppség is túlélhette volna az ütközést és az autó átfordulását, ha nem zuhan ki az autóból, amit egy szabályosan használt biztonsági gyermekülés biztos megakadályozott volna.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Az ügyben indított büntetőeljárás megállapítása szerint a baleset azért következett be, mert a sofőr ittasan és a vezetés előtt elfogyasztott amfetamin miatt bódult állapotban volt, s emiatt a megengedett sebességet (megközelítőleg 20 százalékkal) túllépve, nem az út és látási viszonyoknak, valamint az út vonalvezetésének megfelelően vezette a járművét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a balesetet okozó sofőr ellen kábítószer birtoklása miatt külön eljárás is indult.


KAPCSOLÓDÓ:

Az anya ölében utazott a gyermek, amikor egy tiloson áthajtó autó beléjük rohant – A gyerek életét vesztette – Bp-i Autósok Közössége


A Kecskeméti Járási Ügyészség az Akasztón történtekért halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat a sofőr ellen, aki – a főügyészség közleménye szerint – büntetett előéletű.

Többször elítélték már ittas vezetésért. Ezért a baleset idején érvényes jogosítványa sem volt.

dr. Schmidt Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség vizsgálta a nő felelősségét, azonban az utasok övhasználatáért (s azért is, hogy a gyermek megfelelő méretű gyermekülésben utazzon) a sofőr a felelős.

A halált okozó ittas járművezetéssel vádolt férfi szabadlábon védekezhet.

Az elmúlt napokban sajnos több olyan esetről is hírt adtunk, melyben a gyermeket nem ültették a számukra megfelelő biztonsági ülésbe.

Az egyik eset sajnos tragédiával végződött. Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy mindig mindenki kösse be magát ha útnak indul és a gyermekek MINDIG a számukra megfelelő biztonsági ülésben/magasítón üljenek.

Forrás: kozlekedesbiztonsag.kti.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: