Hirdetés

Hírek
Ittas vezetőkre vadásztak a rendőrök a 10. kerületben péntek este
Ittas vezetőkre vadásztak a rendőrök a 10. kerületben péntek este
Hirdetés

A péntek esti bulik után még alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szervezett ellenőrzést a X. Kerületi Rendőrkapitányság szombaton reggel. A közlekedésrendészeti akciót közrendvédelmi és bűnügyi ellenőrzéssel folytatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság 2022. november 19-én 4-től 9 óráig közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott, melynek fő célja az úgynevezett posztalkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrése volt.

Az akcióban részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tisztjelölt hallgatói, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a kerületi közterület-felügyelet munkatársai, valamint polgárőrök és mezőőrök. Az együttműködő hatóságok a kerület több pontján ellenőrizték a közlekedőket, és összesen 2406 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondát.

Hirdetés

Nyolc járművezetőnél a bűncselekmény határát meghaladó alkoholszintet mértek, velük szemben büntetőeljárás indult; tizenkét ittas sofőr közigazgatási bírságot kapott, míg hármat további vér-, illetve vizeletvételre állítottak elő.

A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt öt, az elsőbbség meg nem adása miatt hét, míg a vasúti fénysorompó tilos jelzésén áthaladás miatt egy esetben alkalmaztak szankciót a rendőrök.

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x