Hirdetés
Hírek
Itt vannak a rendőrség tanácsai a csúszós, havas, téli időkre
Itt vannak a rendőrség tanácsai a csúszós, havas, téli időkre
Hirdetés

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mára havas eső és hó miatt több megyére. A jelenlegi adatok szerint Pest és Nógrád megyében várható, hogy 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó hullhat, illetve ónos esőre is számítani lehet, így a rendőrség is óvatosságra inti az autósokat.

Az őszi és téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára. Ezekben a napokban az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség, valamint a járművek indulásra való felkészítésére is érdemes több időt szánni.

A gépkocsik időjárásnak megfelelő általános felülvizsgálatán túl ajánlott minden elindulás előtt ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát, a fagyálló folyadék szintjét, valamint a fékrendszer, a világító berendezések, az ablaktörlők és a fűtő, párátlanító berendezések működését-olvasható a police.hu oldalon.

Érdemes a reggeli készülődésre kicsivel több időt szánni: mielőtt útnak indulnánk, a szélvédőt és valamennyi ablakot párátlanítani, valamint a hajnali deret és rárakódott jeget eltávolítani.

Csapadékos időjárási viszonyok esetén számolni kell az utak csúszósságával, éppen ezért kiemelten fontos, hogy körültekintően és türelmesen vezessenek- írták!

A rendőrség kéri hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjetek, a sebesség megválasztásánál a forgalmat is vegyétek figyelembe. Tartsátok szem előtt, hogy nem csupán a hó, hanem a lecsapódó pára miatt is csúszóssá válhatnak az utak, a köd miatt csökkenhet a látótávolság, a megerősödő szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását!

Vezetés közben vegyétek figyelembe, hogy a száraz és nedves útfelületek váltakozása miatt a gumiabroncsok tapadása is változik, valamint a felüljárók és hidak útburkolata ilyenkor gyakrabban jegesedik, ami fokozott veszélyhelyzetet teremt. A borongós időben tompábbak lehetnek a reflexek, ezért fontos a nagyobb követési távolság betartása is.

Amennyiben mégis megcsúsznátok járművetekkel, kerüljétek a hirtelen kormánymozdulatokat, illetve a intenzív fékezést! Ilyen esetben ajánlott a sebességet gázelvétellel és motorfékkel csökkenteni.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/csuszasveszely

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája