Hirdetés
Hírek
Itt tartunk! Spórolásra szólították fel a tűzoltókat
Itt tartunk! Spórolásra szólították fel a tűzoltókat
Hirdetés

Július 30-a óta piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, mentők és rendőrök is. Spórolásra szólították fel körlevélben a tűzoltóságokat. Ennek értelmében a szerelést többször gyakorolhatják, de a tűzoltást nem és csökkenteniük kell a járművek futását is – tudta meg az ATV Híradó.

Elmaradnak gyakorlatok (havonta egyszer egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani), különböző szintű ellenőrzések (főleg a megyei szintűek), és csökkenteni kell a kocsifutásokat, amivel pedig csak lehet, mindennel spórolni kell – mondta el az ATV híradónknak Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke.

A szakszervezet már javasolta, hogy kapjon minden tűzoltóság ezer literes tartályt üzemanyag tárolásra. Ez szerintük ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

Nehéz idők jönnek és a szigorítás miatt legfőképp az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek nagyon nehéz helyzetbe.

Hirdetés

A közelmúltban előfordult, hogy nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást.

A Taxisokkal ellentétben többek között a tűzoltók, mentők és rendőrök sem tankolhatnak hatósági áron szombat óta, hiába látnak el közfeladatot. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam.

A mentőknél egyelőre az az ajánlás, hogyha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször nehézségekbe ütközött.

Borítóképünk illusztráció: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Forrás: ATV

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája