Hirdetés
Hírek
FRISSÍTVE! Infarktus miatt szabálytalanul parkolt le autójával egy nő – Megbüntették és nem akarják elengedni a bírságot
FRISSÍTVE! Infarktus miatt szabálytalanul parkolt le autójával egy nő – Megbüntették és nem akarják elengedni a bírságot
Hirdetés

Rosszul lett a volán mögött Katalin, tudta nagy a baj ezért azonnal félreállt és segítséget hívott. Infarktusa volt, így a mentősök kórházba szállították, ám a szabálytalanul leparkolt autón ott virított a büntetés, mire a hölgy visszatért -adta hírül a Blikk

A körzeti orvosához tartott Katalin, amikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Azonnal tudta, hogy nagy a baj, de összeszedte minden erejét és autójával megállt egy kereszteződés után, hiszen tudta, ha nem teszi veszélybe sodorja a saját, a fia és a többi autós életét is.

A nő azonnal segítséget hívott, ám a mentősök után a közterület felügyelők is megjelentek az autónál.

Míg Katalin a mentősök kórházba szállították, a közterületesek egy 15 ezer forintos bírságot hagytak az autón, mivel nem tartotta meg az 5 méter távolságot a kereszteződéstől.

Ezen a ponton még talán nem is lenne annyira felháborító a dolog, hiszen a közteresek nem tudhatták, hogy az autó miért parkol szabálytalanul, ám amikor a nő jelezte az illetékeseknek a problémát, azok borzalmas hangnemben elhajtották őt.

Hirdetés

“Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is nyilatkozta Katalin, aki amint tudott, intézkedett, hogy autója ne parkoljon szabálytalanul.

Az illetékes, VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelete azt közölte, hogy a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

FRISSÍTÉS: A rendőrség péntek délután közleményt adott ki, miszerint vizsgálják az ügyet:

Egy országos napilapban 2021. február 26-án jelent meg cikk arról, hogy a Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai távollétében 15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkolt autó 74 éves tulajdonosát, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott és mentő vitte el.

A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztály feljelentése a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára megérkezett, elbírálása folyamatban van – Olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

FRISSÍTÉS: 2021.02.27.

A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztály feljelentése a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára 2021. február 26-án érkezett meg, amelyet a kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírált, és a folyamatba helyezett szabálysértési eljárást még aznap megszüntette.

Az eljárás során a hatóság megállapította, hogy a gépjárművel valóban az idős nő parkolt le szabálytalanul, azonban ennek oka kizárólag a rosszullét volt, és a nőt a mentőszolgálat a helyszínről kórházba is szállította. A beszerzett adatok alapján a hatóság azt is megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent, így az eljárást a kerületi rendőrkapitányság megszüntette.

 

Borítóképünk illusztráció! Forrás: Blikk


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája