Ilyen felfestések vannak terjedőben


SOS Mobilgumis
hirdetés

Az okostelefon kezelése közben lefelé irányuló periférikus figyelmet igyekeznek hasznosítani a járdák gyalogosokat figyelmeztető felfestései. – írja a kreszvaltozas.hu

A szentendrei gyalogátkelők járdaoldalain felfestett gyalogosfigyelmeztető piktogrammok gyakorlatát más helyszíneken is elkezdték átvenni a gyalogosok közlekedésbiztonságát javítani szándékozók. A járdafelületre festett jelzések létjogosultságát az okostelefont kezelő ember jellegzetes, lehajtott fejű testtartása igazolja. Ilyenkor ugyanis a figyelem lefelé irányul, és bár elsődlegesen az okoseszköz kezelőfelületére fókuszál az azt használó, azonban a perifériális látás látókörébe beleesnek a járdafelfestések, így a figyelmeztetés is tudatosulhat.

- hirdetés -
akár 5.000 Ft/nap
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Legutóbb Orosházán,  az önkormányzat megbízásából huszonöt zebránál festettek piktogramokat, amelyek arra figyelmeztetik a zebrán áthaladókat, hogy közben ne használjanak mobiltelefont, fülhallgatót, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a biztonságos közlekedésről.

(Fotó MTI/Rosta Tibor)

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek