Velünk tartasz?
Ilyen felfestések vannak terjedőben

Ilyen felfestések vannak terjedőben

2019-10-06 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Az okostelefon kezelése közben lefelé irányuló periférikus figyelmet igyekeznek hasznosítani a járdák gyalogosokat figyelmeztető felfestései. – írja a kreszvaltozas.hu

A szentendrei gyalogátkelők járdaoldalain felfestett gyalogosfigyelmeztető piktogrammok gyakorlatát más helyszíneken is elkezdték átvenni a gyalogosok közlekedésbiztonságát javítani szándékozók. A járdafelületre festett jelzések létjogosultságát az okostelefont kezelő ember jellegzetes, lehajtott fejű testtartása igazolja. Ilyenkor ugyanis a figyelem lefelé irányul, és bár elsődlegesen az okoseszköz kezelőfelületére fókuszál az azt használó, azonban a perifériális látás látókörébe beleesnek a járdafelfestések, így a figyelmeztetés is tudatosulhat.

hirdetés

Legutóbb Orosházán,  az önkormányzat megbízásából huszonöt zebránál festettek piktogramokat, amelyek arra figyelmeztetik a zebrán áthaladókat, hogy közben ne használjanak mobiltelefont, fülhallgatót, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a biztonságos közlekedésről.

(Fotó MTI/Rosta Tibor)

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK