Gondolkodtató
Hová tűntek a Pofátlan(TAN)ítók?
Hová tűntek a Pofátlan(TAN)ítók?
Hirdetés

Egy ideje nem adtunk hírt a rendőrség kamerás elfogóautóinak a munkájáról. Vajon abbamaradt a közúti ellenőrzéseknek ez a fajtája? – írja a kreszvaltozas.hu


Sokat cikkeztünk róluk mi is:

VIDEÓ: TE döntöd el, hogy végződik a napod! – Itt a 8. Pofátlan(TAN)ító videó – Bp-i Autósok Közössége

VIDEÓ: Horrorkaravánt és pirost [email protected]ó Audist is fogtak a pofátlan(tan)ító rendőrök – Bp-i Autósok Közössége


Az akció kiemelt célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. (Ilyen jellegzetes szabálytalanságok a tilos jelzésen áthajtás, a záróvonalátlépés, a busz-, vagy leállósávhasználat, a kanyarodó-, vagy gyorsító-, illetve lassító sávok előzésre való használata). – írja a portál.

Mivel a tapasztalatok szerint jelentősen megnőtt a záróvonalat, forgalom elől elzárt területet, kötelező haladási irányt, a tilos jelzést semmibe vevő autósok jelenléte a forgalomban.

Fotó: kreszvaltozas.hu

Az Pofátlan(TAN)ítási akciónak elnevezett ellenőrzéseket az autós társadalom is pozitívan fogadta, az elfogásokról történt videóösszeállítások megtekintései rendre átlépték az egymilliót. A rendőrség felé az autósoktól nagy többségében támogató jellegű hozzászólás érkezett. Azonban a világjárvány kapcsán bevezetett veszélyhelyzet kihirdetése óta nem hallani az ellenőrzésekről, mintha garázsba kerültek volna az elfogóautók.

Ez nem így van, a járőrök továbbra is kint vannak az utakon, de tény, hogy nem az eredeti beosztások szerint, és nem a tervezett intenzitással.

A rendőrségnek a járványveszély kapcsán nagyon sok feladatot kell megoldani, ami a korábbi napi rutinon felüli munkakategóriába sorolható. Továbbá a forgalom jelentős csökkenése is indokolttá (és lehetővé) tette a bevetések intenzitásának a mérséklését és a kollégák átvezénylését kiemeltebb feladatok elvégzésére.

Hirdetés

Fotó: kreszvaltozas.hu

A következő hetekben azonban várhatóan ismét hallatnak magukról a Pofátlan(TAN)ítók, mivel az autósok és a lakosság jelzései szerint, valamint a megtörtént balesetek elemzése kapcsán a gyérebb forgalomban az üresebb utakat sokan versenypályának nézik, a forgalomban résztvevők számához képest megnőtt a sebességtúllépések és az elsőbbségadási szabályok megsértőinek a száma. Így az elfogóautók visszatérnek, mert a veszélyhelyzet alatt ugyanolyan fontos, ha még nem fontosabb a közlekedési szabályok betartása, mint az átlagos hétköznapokon!

Forrás és borítókép: kreszvaltozas.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája