Hirdetés

Hírek
Hétszázezret fizetett a sértettnek a vétkes sofőr – tevékeny megbánás miatt megszüntették az eljárást
Hétszázezret fizetett a sértettnek a vétkes sofőr – tevékeny megbánás miatt megszüntették az eljárást
Hirdetés

A Tatabányai Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a taxissal szemben, aki közvetítői eljárásban hétszázezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

A határozatban írt tényállás szerint a taxis férfi 2019. április 13-án  23 óra 50 perckor Tata lakott területén a személygépkocsival utast szállított. A taxi a Keszthelyi utca és a Május 1. út útkereszteződéséhez ért, ahol a gyalogos-átkelőhely előtt megállt. A gyanúsított a Május 1. útra kanyarodás megkezdése előtt észlelte, hogy a védett úton, a Május 1. út belső forgalmi sávjában közlekedik egy személygépkocsi, melynek hátsó ülésén a sértett ült.

A taxis férfi a közeledő  személygépkocsi távolságát rosszul mérte fel, az érkező gépkocsinak továbbhaladási elsőbbséget nem biztosított, megkezdte a behaladást az útkereszteződésbe.  Az érkező személygépkocsi vezetője vészfékezett,  ennek ellenére nekiütközött a taxinak.

Az ütközés következtében az érkező személygépkocsi irányt változtatott, felhajtott a járdaszigetre, kidöntötte az ott kihelyezett „Kikerülési irányt” jelző közúti jelzőtáblát, ezt követően a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék árbocrúdjának ütközött.

Az érkező személygépkocsi hátsó ülésén utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, az ágyéki csigolya törése miatt megműtötték.

Az ágyéki gerincszakasz területének merevsége, mozgáskorlátozottsága miatt a sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki.

A vétkes sofőr a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Az  ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amelyben az elkövető a sértettnek 700.000 Ft jóvátételt fizetett.

Hirdetés

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a törvényben meghatározott vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében – vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva – a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés