Hirdetés

Hírek
Hétfőn megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, komoly forgalomkorlátozásra készüljetek
Hétfőn megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, komoly forgalomkorlátozásra készüljetek
Hirdetés

Teljesen megújul a Blaha Lujza tér, a gépjárműforgalom korlátozása azonban csak 10-12 hétig tart. Az ideiglenes sávlezárásokat részben ellensúlyozza, hogy a Fővárosi Önkormányzat erre az időszakra felfüggeszti a Dohány utca és a Wesselényi utca forgalomcsillapítását, így ezek az utcák teljes hosszban átjárhatók lesznek a Kiskörút és a Nagykörút között – olvasható a BKK közleményében.

Az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelik, ezért 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban – a Rákóczi úton és a Nagykörúton is irányonként egy-egy forgalmi sávot lezárnak.

A Rákóczi úton marad 2×2 sáv az autóknak, a buszközlekedést lámpaprogrammal, illetve elsőbbségadás biztosításával segítik. A Nagykörúton az első 10-12 hétben csak 2×1 sávon lehet majd közlekedni.

Az érintett szakaszon ideiglenesen megszűnik a kerékpársáv.

A nagykörúti villamosok közlekedését nem kell korlátozni, a vágányok alatt a villamosvonal rekonstrukciójakor már elvégezték a szükséges munkákat. A forgalomkorlátozás alatt a főváros felfüggeszti a VII. kerületben a forgalomcsillapítás egyes részeit, így a Wesselényi utca és a Dohány utca teljes hosszában átjárható lesz a Károly körút és a Nagykörút között.

Hirdetés

Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke elmondta, hogy a korábbi terveket átdolgozták, a tér zöldebb lesz, és megteremtik a Rákóczi úti és a Népszínház utcai villamosok bekötésének lehetőségét is. A tér használatát és a gyalogosforgalmat a felújítás befejezéséig, 2022 végéig korlátozzák. A kabinetfőnök ismertette, hogy a beruházás 3,47 milliárd forintos költségvetésében állami támogatás is szerepel.

Borítókép: BKK/ Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés