hirdetés

Velünk tartasz?
Hétfő óta minden új autóban kötelező a digitális rádió, igaz itthon már lekapcsolták a digitális sugárzást

Hétfő óta minden új autóban kötelező a digitális rádió, igaz itthon már lekapcsolták a digitális sugárzást

2020-12-26 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Egy 2018-as EU-s előírás szerint minden 2020. december 21. után forgalomba helyezett, vagy bérbe adott járművet kötelező ellátni digitális rádióvevővel, csak éppen Magyarországon már megszüntették a digitális rádió-sugárzást.

Az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozását még 2018-ban szavazta meg az Európai Parlament. Ennek a része a már fent említett követelmény is, miszerint 2020-tól már minden új autórádiónak DAB-kompatibilisnek kell lennie.

A rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben ám igazán furcsaság a dologban, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2020. szeptember 5-én már lekapcsoltatta Magyarországon a digitális műsorszórást.

A döntésüket egészen egyszerűen azzal indokolták, hogy nem látták értelmét, hiszen sem szolgáltatói sem pedig hallgatói részről nem volt rá igény. Az új autók gyártóit egyébként valószínűleg nem fogja nagyon megrázni az igény, hiszen a legtöbb autórádió már képes a DAB+ frekvenciák vételére.

hirdetés

A DAB+ (Digital Audio Broadcasting) egy digitális szolgáltatás, mely eltávolodva az analóg technológia korlátjaitól kiváló minőségben számos csatornán teszi foghatóvá az adásokat. A hang mellett olyan információk is továbbíthatóak a készülékek kijelzőire, mint az útinformációk, a sugárzott műsor neve, előadók, számcímek, vagy épp egyéb rövid szöveges üzenetek.

Borítóképünk illusztráció! Forrás: hvg.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK