hirdetés

Velünk tartasz?


MÁR A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK
Hatszor tiltották el a férfit a járművezetéstől, de továbbra is vezetett – Barátja életébe került a legutóbbi út

Hatszor tiltották el a férfit a járművezetéstől, de továbbra is vezetett – Barátja életébe került a legutóbbi út

2020-08-03 Facebook
hirdetés

A napokban emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 21 éves férfival szemben, aki még 2019. decemberében ittasan okozott halálos közúti balesetet Pápa közelében. 

Az elmúlt két évben hatszor folyt ellene szabálysértési eljárás engedély nélküli vezetésért, ám a férfit egyik ítélet sem hatotta meg és továbbra is vezetett. Tavaly december 29-én, annak ellenére, hogy nem volt jogsija (de ha akarta volna sem lehetett volna, hiszen el volt tiltva) vásárolt magának egy autót. Ezzel még önmagában nem lenne gond, de az autót késő délután egy barátja társaságában azonnal ki is próbálta egy rossz minőségű mellékúton, ráadásul ittasan. – írja a KTI.hu

A legutóbbi vakmerő akciója barátja életébe került, ugyanis a megengedett 40 km/h helyett 105-115 km/h tempóval mentek, amikor megcsúsztak letértek az útról és egy villanyoszlopnak ütköztek.

A jármű bár sokat vesztett a sebességéből, miközben irányíthatatlanul sodródott az árok, majd a villanyoszlop irányába, így is akkora sebességgel csapódott az oszlopnak, hogy az ütközés az emberi élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket okozott a sofőr anyósülésen utazó barátjának, aki így a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a jármű vezetőjét, akivel szemben – amennyiben az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – mértékes indítványt is előterjesztett az eljáró ügyész.

Eszerint 5 év börtönbüntetés, 5 év közügyek gyakorlásától történő eltiltás, valamint 10 év járművezetéstől eltiltás kiszabását látja szükségesnek a vádlott terhére rótt bűncselekmény miatt.

Kérdés, hogy a vádlott esetében a járművezetéstől való eltiltásnak van-e értelme? Lesz-e visszatartó ereje, hiszen korábban is eltiltották már a vezetéstől, de, mint a fenti példa mutatja nem hatotta meg.

A fentiekből két dolgot biztosan leszűrhetünk.

Az egyik, hogy a vezetéstől való eltiltás nem feltétlenül a legcélravezetőbb mód arra, hogy az ilyen ön és közveszélyes sofőröket eltüntessük az utakról. A másik, nagyon fontos tanulság, hogy soha semmilyen körülmények között ne üljünk be olyan sofőr mellé, aki ittas, vagy nem rendelkezik jogosítvánnyal, arról már nem is beszélve, ha a két dolog együttesen van jelen.

Forrás: kozlekedesbiztonsag.kti.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: