Hirdetés
Hírek
Hamarosan 20-40 kilométeres dugók alakulhatnak ki a cseh határon az új útdíjrendszer bevezetése miatt
Hamarosan 20-40 kilométeres dugók alakulhatnak ki a cseh határon az új útdíjrendszer bevezetése miatt
Hirdetés

Csehországban december elején helyezik üzembe az új műholdas elektronikus útdíjrendszert, ami várakozások szerint jelentős közlekedési fennakadásokat fog okozni – szúrta ki a napi.hu.

Radio Praha a rendszer üzemeltetője, a Czech Toll/Sky Toll figyelmeztetésre hivatkozva elmondta, a gondot az okozza, hogy a teherszállító vállalatok nagyon lassan regisztráltatják járműveiket az új rendszerbe.

Hirdetés

Eddig csak 196 ezer jármű jelent meg a nyilvántartásban, ami mindössze 43 százaléka azoknak, amelyekbe el kellene helyezni a rendszer üzemeltetéséhez szüksége fedélzeti műholdas nyomon követő eszközt. A cégeknek egyébként szeptember 22. és december 1. között kellene elvégezniük a regisztrációt.

A Czecz Toll/Sky Toll a legrosszabb helyzettel a cseh és szlovák határon lévő Lanzhot átkelőnél számol, Breclav városától nem messze, ahol 44 kilométeres várakozó sor alakulhat ki. A cseh-lengyel határon lévő Bohumín és Cesky Tesin átkelőknél 20 kilométeres dugókra számítanak. A kis szállítmányozók, amelyek kevesebb mint tíz teherautót üzemeltetnek csak 25 ezer járművüket regisztráltatták, ami a teljes állományuk nyolc százaléka. Ezek okozzák talán  a legnagyobb gondot.

Forrás: napi.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája