Hirdetés
Gondolkodtató
Halálra gázolta egy traktorral a 14 éves lányt, de nem ő volt a hibás
Halálra gázolta egy traktorral a 14 éves lányt, de nem ő volt a hibás
Hirdetés

Tavaly mi is írtunk egy tragikus balesetről, ahol egy traktor gázolt el Tiszakanyáron egy 14 éves kislányt.

A hetedikes kislány a kereszteződésben lévő iskola konyhájához érkezett az ebédért, majd biciklire pattant és egy óvatlan pillanatban a sövény mögül a kanyarodó traktor elé került. Legalábbis ezt mondják a baleset helyszínén, ahol több tucat hozzátartozó várta az orvosok híreit.

Végül a kislányt életét stabilizálni tudták a szállításra, de a mentőben ismét újra kellett éleszteni, és ez már nem volt eredményes.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrök biztosították a helyszínt a mentés idejére.

A rendőrök rendkívül precízen és emberségesen jártak el, miközben a traktorost is védeniük kellett a kétségbeesett hozzátartozóktól.

Móricz Csaba/frissmedia

Mint közben kiderült a traktor betartotta az érvényben lévő sebességkorlátozást, maximum 24 km/h sebességgel haladhatott. Kanyarodás közben a traktor fékezés nélkül elütötte a balra nagy ívben kanyarodó kerékpárost, akinek olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy az életét szakszerű orvosi segítségnyújtással sem lehetett volna megmenteni. A balesetet a traktoros csak akkor tudta volna elkerülni, ha maximum 17 km/h sebességgel halad.

Hirdetés

Megszüntették az eljárást

A Szabolcs megyei rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt rendelt el nyomozást, e bűncselekményért a törvény szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A nyomozás során kihallgatták valamennyi olyan tanút, aki nyilatkozni tudott a balesetről, továbbá szakértőket rendeltek ki a baleset vizsgálatára.

Móricz Csaba/frissmedia

A rendőrség arra a megállapításra jutott, hogy ugyan a traktorra a markolókanalat engedély nélkül szerelték fel, de nem emiatt következett be a baleset,

hanem azért, mert a kislány nem adott elsőbbséget a traktornak, szabálytalanul akart balra nagy ívben kanyarodni a kerékpárral.

A rendőrség az eljárást megszüntette, mert bűncselekmény nem történt.

A határozat ellen az elhunyt kislány édesapja ügyvédje útján panaszt jelentett be, melyet a közlekedési ügyész bírált el Nyíregyházán.

Móricz Csaba/frissmedia

Az ügyészség a panaszt elutasította, mert a traktoros nem lépte túl a megengedett sebességet, s elsőbbsége is volt a kerékpárossal szemben, így nem szegett meg olyan közlekedési szabályt, ami összefüggésben állna a balesettel.

A határozat ellen a kislány édesapja 60 napon belül pótmagánvádlóként léphet fel – tájékoztatta a szon.hu-t dr. Szilágyi László sajtószóvivő.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája