Hirdetés
Hírek
Halálos balesetet okozott egy részeg sofőr, majd barátjára fogta az egészet
Halálos balesetet okozott egy részeg sofőr, majd barátjára fogta az egészet
Hirdetés

Halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád miatt felelhet a 41 éves salgótarjáni férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Lajos 41 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. január 17-én az éjszakai órákban a megengedett sebességet túllépve közlekedett tehergépkocsival a megyeszékhely belterületén, amikor elütött egy, az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó nőt.

Sz. Lajos a járművel ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Hirdetés

A rendőrök a 41 éves salgótarjáni lakost a balesetet követően elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Vallomásában előadta, hogy a gépkocsit nem ő, hanem 34 éves férfi ismerőse vezette.

A nyomozók a tanúvallomások, a beszerzett térfigyelőkamerák felvételeinek elemzése eredményeképpen megállapították, hogy a járművet – vallomásával ellentétben – Sz. Lajos vezette.   A hatóság tagjai a 41 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ittasan vezette a járművet.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája