Halálos balesetet okozott egy részeg sofőr, majd barátjára fogta az egészet

Halálos balesetet okozott egy részeg sofőr, majd barátjára fogta az egészet

2020-03-20 Facebook

Halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád miatt felelhet a 41 éves salgótarjáni férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Lajos 41 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. január 17-én az éjszakai órákban a megengedett sebességet túllépve közlekedett tehergépkocsival a megyeszékhely belterületén, amikor elütött egy, az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó nőt.

Sz. Lajos a járművel ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.


A rendőrök a 41 éves salgótarjáni lakost a balesetet követően elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Vallomásában előadta, hogy a gépkocsit nem ő, hanem 34 éves férfi ismerőse vezette.

A nyomozók a tanúvallomások, a beszerzett térfigyelőkamerák felvételeinek elemzése eredményeképpen megállapították, hogy a járművet – vallomásával ellentétben – Sz. Lajos vezette.   A hatóság tagjai a 41 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ittasan vezette a járművet.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés