Hirdetés
Hírek
Halálos balesetet okozott egy illegális közúti autóverseny résztvevője – Életfogytiglani börtönt kapott
Halálos balesetet okozott egy illegális közúti autóverseny résztvevője – Életfogytiglani börtönt kapott
Hirdetés

Egy 22 éves sofőr kapott súlyos büntetést tettérét. A férfi egy illegális autóverseny résztvevője volt, amikor 600 lóerős személygépkocsijával Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik városában okozott halálos balesetet.

Az esti órákban durván nagy sebességgel száguldozott a mintegy százezres lélekszámú Moers belvárosában, és sajnos az sem késztette lassításra, hogy előtte pirosra váltott a lámpa. Ekkor ütközött neki nagy erővel egy az útját keresztező szabályosan közlekedő személygépkocsinak .

A hatalmas erejű ütközésben a vétlen autó 43 éves hölgy vezetőjének sajnos esélye sem volt a túlélésre. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján a 22 éves sofőr a baleset előtt 167 km/h sebességgel vezette járművét.

A bíróság – az államügyész előterjesztésének megfelelően, az eset összes körülményét figyelembe véve – nem halálos közúti baleset okozásának, hanem gyilkosságnak (emberölésnek) minősítette a cselekményt, és az elkövetőre a létező legsúlyosabb büntetést, az életfogytig tartó szabadságvesztést büntetést rótta ki. Ezt leghamarabb 15 év múlva vizsgálhatják felül.

Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája