hirdetés

Velünk tartasz?
Hajmeresztő esetet rögzített egy fedélzeti kamera Gombán. Nyolcat villant az index, de mégis…

Hajmeresztő esetet rögzített egy fedélzeti kamera Gombán. Nyolcat villant az index, de mégis…

2020-12-30 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Olvasónktól kaptunk a Pest megyei Gombáról egy nem mindennapos felvételt.

Friss jogosítvánnyal a volán mögött élte át a felvételen látható eseménysorozatot, amitől – ahogy ő fogalmaz – “majdnem bef*sott friss jogsival a zsebében…”

Nos…, őszintén szólva nem csodálkozunk rajta, hiszen itt tényleg centiken múlott a baleset, ráadásul az efféle balesetek nagyon veszélyesek, hiszen ilyenkor közvetlenül az utascellának ütközik oldalról az előző autó.

Az indexelő Opelt előzni szándékozó terepjáró sofőrje szerencsére egy irányváltoztatási manőverrel kivédte a helyzetet és nem veszítette el az uralmát az autó felett.

A manővert azért tudta végrehajtani, mert az út erre éppen lehetőséget kínált számára, valamint a vétlen autós a fékbe taposott.

Legyen ez tanulság nektek!

Lehet a KRESZ előzésre vonatkozó részeit boncolgatni, de ahhoz, hogy a való életben célba érjetek fontos tisztán látni:

A veszélyes helyzet előtt már jócskán indexelő – elől haladó – Opel sofőrje az indexeléstől függetlenül nem nézett bele a tükörbe a kanyarodási manőver megkezdése előtt.

Természetesen az irányjelző korrekt használata megvolt, de a saját biztonságotok érdekében mindig győződjetek meg róla, hogy tiszta a terep, amennyiben az autó nyomvonalán – egy sávból kihajtva – változtattok.

Az útviszonyokat tekintve az eset éppen egy enyhe jobbra ívelő kanyar után történt. Ez is okozhatta a problémát, ugyanis a sietős sofőr feltehetőleg emiatt nem látta azt, hogy bizony villog az index balra, hiszen éppen takarhatta az előtte haladó kamerás autó.

Ezekkel a sorokkal természetesen nem a terepjáró sofőrjét kívánjuk mentegetni, hanem rávilágítunk, hogy bizony fel kell készülnötök mindenre is(!) – ahogy azt a felvételen is láthatjátok.

December 30-i kis szösszenetem, amitől majdnem bef*stam friss jogsival a zsebemben. Pesttől nem messze, egy kicsi kis falu végén, Gombán történt az eset. A mögöttem lévő türelmetlen volt, míg az előttem lévő lekanyarodik. Gondolta így helyes…” – fűzte hozzá olvasónk, Cintia

hirdetés

Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK