Velünk tartasz?Gyorshajtással okozta két ember halálát – Az ügyész 3 évet kért, a bíró azonban 4 év 8 hónapot adott

Gyorshajtással okozta két ember halálát – Az ügyész 3 évet kért, a bíró azonban 4 év 8 hónapot adott

2020-11-09 Facebook
hirdetés

4 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a gépjárművezetéstől az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki gyorshajtásával két emberéletet követelő halálos közlekedési balesetet okozott még 2018. március 13-án a Komárom-Esztergom megyei  Bajna és Szomor közötti úton.

A vádlott Bajna irányából hajtott Szomor felé az adott szakaszon megengedett 60 kilométer/órás sebesség helyett 85-90-es tempóval. Rajta kívül még hárman ültek az autójában.

Annak ellenére hajtott gyorsan, hogy az adott útszakasz akkor éppen nedves és emiatt erősen csúszós volt. A felülete sem volt a legideálisabb a száguldozásra, marással érdesítették a biztonságos közlekedés érdekében – ezért helyezték ki a 60-as sebességkorlátozást előíró táblákat. Mindemellett egy meglehetősen kanyargós útról van szó, ahol táblák figyelmeztetnek  az egymás utáni veszélyes útkanyarulatokra. Akkor sem lett volna ildomos a megengedettnél gyorsabban hajtani, ha az út nem lett volna nedves és emiatt csúszós.

A megengedettnél közel másfélszer nagyobb sebességgel haladó személygépkocsi az egyik jobbkanyarban átsodródott a szembe jövők sávjába és keresztbe fordult egy teherautó előtt. A vétlen jármű vezetője vészfékezett és próbált jobbra lehúzódni az útról, de már esélye sem volt elkerülni a balesetet.

hirdetés

A teherautó a vádlott autójának jobb oldalába rohant és mintegy két-három métert tolta maga előtt, mielőtt az úttest és a mellette elterülő szántóföld közi árokban megálltak volna.

A személyautóban a sofőrök kívül még hárman utaztak. Akik a jobboldalon ültek a helyszínen meghaltak, a harmadik utas nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

2020. november 2-án az Esztergomi Járásbíróság a személygépkocsi vezetőjét bűnösnek mondta ki közúti baleset gondatlan okozásában és 4 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint 8 évre eltiltotta a gépjárművezetéstől.

A bíróság ítélete súlyosabb, mint amit az ügyészség a vádiratában eredetileg indítványozott.

Az ügyészség ugyanis a vádemeléskor azt kérte, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje őt 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, tiltsa el 3 évre a közügyek gyakorlásától és 8 évre a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott azonban fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Forrás: kozlekedesbiztonsag.kti.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: