Hirdetés
Hírek
Futóverseny lesz a belvárosban, így vasárnap is számíts lezárásra és forgalomkorlátozásra
Futóverseny lesz a belvárosban, így vasárnap is számíts lezárásra és forgalomkorlátozásra
Hirdetés

A pesti rakpart a szokásos rend szerint hétvégén zárva lesz a gépjárművek előtt, ám ezen kívül vasárnap még egy futóverseny miatt is számíthatnak a közlekedők korlátozásokra Budapest belvárosában.

A „18 év–18 km” mottóval Európa Napi futóversenyt tartanak május 8-án, vasárnap Budapest belvárosában. Emiatt lezárják 6 órától 14 óráig a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Népfürdő utca között, a Szabadság teret a Zoltán utca és a Honvéd utca között, illetve a Zoltán utcát.

10 órától várhatóan 13 óráig korlátozásra kell készülni a Zoltán utcától a Nádor utca–Steindl Imre utca–Széchenyi rakpart–Pesti alsó rakpart–Szent István park–Újpesti rakpart–Széchenyi rakpart–Pesti alsó rakpart–Kossuth Lajos tér–Garibaldi utca–Nádor utca–Zoltán utca útvonalon a Szabadság térig.

Az előkészítési munkák és a verseny miatt 6 és 14 óra között:

  • A 2-es és a 2M villamos nem közlekedik a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között.
  • A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér irányában a Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca útvonalra terelve közlekedik, nem érinti a Széchenyi utca, a Zrínyi utca és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót.

A pesti alsó rakpart ezen a hétvégén is megnyílik a mozogni vágyók előtt: a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők szombaton és vasárnap a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt autómentes környezetben használhatják.

Mivel a futóverseny útvonala érinti a hétvégi rakpartnyitás helyszínét, a BKK kéri az arra járókat, hogy fokozottan figyeljenek saját és mások testi épségére.

Forrás: BKK

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája