Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Újabb helikopteres ellenőrzés az M1-es autópályán
FOTÓK: Újabb helikopteres ellenőrzés az M1-es autópályán
Hirdetés

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei kiemelt figyelmet fordítanak az M1-es autópályán közlekedőkre. A balesetek megelőzése érdekében folyamatosan szűrik ki a forgalomból a szabálytalankodó gépjárművezetőket. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására, az előzési szabályokat megszegők és a menet közben mobiltelefonozó sofőrök kiszűrésére.

A 2022. május 26-án tartott újabb fokozott ellenőrzés még hatékonyabbá tételének érdekében a rendőrök ismét bevetettek egy helikoptert így a levegőből is nyomon követhették a közlekedést.

Az akció fókuszában ismét a járműszerelvények álltak, az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak az általuk elkövetett szabályszegésekre, elsősorban az előzési tilalom megszegésére. Tették mindezt azért, mert a kamionokkal történő előzés az autópályákon fokozott baleseti kockázatot jelent, ezért a szabályokat megsértő 17 járművezetővel szemben ezúttal is szankciót alkalmaztak, részükre helyszíni bírságot szabtak ki.

Egyéb szabálysértés miatt, 11 esetben került helyszíni bírság kitöltésre.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására! Az M1-es autópálya rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, a nagy sebesség miatt pedig az itt bekövetkezett balesetek esetén nagyobb a kockázata a súlyos sérülés bekövetkezésének. Kérjük, hogy mindig tartsák be az előírt sebességhatárokat, és használják biztonsági öveiket!

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája