Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Több ezer maszkkal látja el a kórházakat egy magyar luxusautó imádó
FOTÓK: Több ezer maszkkal látja el a kórházakat egy magyar luxusautó imádó
Hirdetés

Sokan talán láthattátok a napokban a hazai utakon feltűnő különös Lamborghinit. Nekünk volt szerencsénk élőben is látni, brutál. Pár napja Győr utcáin is megjelent ez a szépség, valamint egy kevésbé feltűnő Bentley Continental is, a helyiek pedig sorra lefotózták, feltették a közösségi médiaoldalakra és azt találgatták kié lehet a két autó.

A kisalfold.hu kiderítette, hogy az autók tulaja egy magyar üzletember, István aki imádja az autókat, de nem azért cikázik most az utcákon hogy villogjon velük.

István kórházakat, idősotthonokat segít az általa vásárolt több ezer maszkkal. A maszkokat nem pénzért árulja. Saját pénzén szerezte be őket és ingyen adja a rászoruló intézményeknek.

Azt mondta, azért vállalta az interjút, hogy másokat is jótékonyságra buzdítson.

Fotó: Csapó Balázs

 

Győri születésű vagyok, két bátyámmal egy tízemeletes panelház lakásában nőttünk fel, ahol édesanyám már negyven éve él. Őt nem lehet kimozdítani abból a lakásból . Nagyjából kilenc éve élek Budapesten, ahol több vállalkozásom is van. Most kifejezetten azért jöttem haza Győrbe, hogy a szülővárosomba is juttassak a maszkokból – mesélte István, aki a kisalfold.hu-nak bővebben is nyilatkozott.

Nekem mindig is nagyobb öröm adni, mint kapni..

Ezért magam viszem el a maszkokat az intézményekbe. Mindig is olyan voltam, hogy amíg mások csak beszélnek én addig cselekszem. Csak azt sajnálom, hogy akkor vettem meg a legtöbb maszkot, amikor az egekben volt az áruk, most abból a pénzből sokkal többet tudnék vásárolni.

Nem felejtettem el hogy az életemet köszönhetem nekik -mondta.

István elsőként a győri Petz kórház több osztályára vitt maszkokat. Az intézmény különösen fontos a férfinak, mivel negyven éve volt egy súlyos tüdőgyulladása, melynél nem sok esélyt adtak az orvosok, hogy túléli, de a kórház szakemberei két héten át küzdöttek érte, nem adták fel, a férfi felépült.

Hirdetés
Fotó: Csapó Balázs

István azoktól vásárolt maszkokat, akik a közösségi médián keresztül hirdettek.

Először ötezer darabot vettem, majd megint ugyanennyit konkrétan azért, hogy szét tudjam osztani őket. Ezt magánszemélyként tettem, soha nem akartam, és nem is fogok kereskedni velük.

Sikerült még néhány támogatót magam mellé állítani, velük közösen összesen még húszezer maszkot tudtunk vásárolni – mesélte a lapnak a jótékony férfi, aki egyébkét rendszeresen adományoz állatmenhelyeknek és árvízkárosultaknak is.

Jelenlegi készletéből már csak háromezer darab maszk maradt, ezeket a hét elején tizennyolc budapesti idősotthonban tervezi szétosztani.

Fotó: Csapó Balázs

István elmondta, hogy a vírus miatt jelenleg az ő munkái is visszaestek, de amint beindul újra az üzlet, vagy sikerül barátai, ismerősei körében újra támogatókat találni, folytatja tovább az adományozást.

 

Próbált anonim maradni, de az autói miatt nem kerülhette el a figyelmet.

Gyerekkorom óta rajongok az autókért. Mindig is az volt a vágyam, hogy ilyeneket vezethessek. Szeretek rájuk nézni, szeretem a hangjukat, a szépségüket, legszívesebben bevinném őket a nappalimba.

Azt hiszem, hogy sokan vannak, akik nem merik megvalósítani az álmaikat, még akkor sem, ha anyagilag megengedhetnék maguknak.

Szerintem az ember azért dolgozik, hogy segíteni tudjon másokon, és hogy élvezze az életet.

Fotó: kisalfold.hu
Forrás: kisalfold.hu

 
MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája