FOTÓK: Beszorult a sofőr papucsa a pedál alá, ezért felborult autójával a vasúti átjáróban

FOTÓK: Beszorult a sofőr papucsa a pedál alá, ezért felborult autójával a vasúti átjáróban

2021-07-26 Facebook
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki autójával kidöntötte egy vasúti átjáró fénysorompóját – közölte az ügyészség.

A vádlott 2021. május 8-án kora délután személygépkocsijával közlekedett Derecske felől Konyár irányába, a járműben tartózkodott felesége és két gyermeke. Valamennyien használták a biztonsági övet, a kisebb gyermek gyerekbiztonsági rendszerben utazott. A vádlott haladása során egy vasúti kereszteződéshez érkezett, amelyhez balra, majd jobbra ívelő útkanyarulat vezetett.

A férfi azonban az autó sebességét az út vonalvezetésének megfelelően nem tudta mérsékelni, azaz nem tudott lassítani a járművel, ugyanis papucsa beszorult a pedálok közé.

Emiatt a vádlott az autóval lehaladt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára és a jármű elejével nekiütközött a vasúti átjárót biztosító fényjelző berendezésnek, ami talpazatával együtt kiborult a helyéről.

A vádlott autója az ütközés miatt a tetejére borulva állt meg.

A baleset során nem történt személyi sérülés, a vádlott azonban magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

Hirdetés

Fotók: Ugyeszseg.hu

A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, a vasúti társaság által előterjesztett polgári jogi igény érvényesítését pedig utasítsa egyéb törvényes útra.

Forrás: ugyeszseg.hu

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés