Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Azt hazudta autót akar vásárolni, majd elcsalta az eladót és kést rántott egy férfi Üllőn
FOTÓK: Azt hazudta autót akar vásárolni, majd elcsalta az eladót és kést rántott egy férfi Üllőn
Hirdetés

Nem adtak időt a menekülésre az üllői járőrök, amikor elfogták azt a 31 éves pándi férfit, aki megkéselte áldozatát.

Egy késelésről szóló bejelentésre reagálva néhány perc alatt rendőrök lepték el az általában csendes üllői utcát. A segélyhívás tartalma igaz volt, a kiérkező egységek a helyszínen elfogták a véres ruhás támadót, a sérültet mentő vitte kórházba.

Mint kiderült, a 31 éves férfi és későbbi áldozata autóvásárlás ürügyén beszélt meg találkozót 2021. február 18-án kora délutánra. Az ezüst kocsiért közel 5,5 millió forint vételárban egyeztek meg, amelyet a vevő átutalással akart kiegyenlíteni – legalábbis állítása szerint.

Meggondolva magát előbb pándi otthonába kocsikáztak – mondván magához veszi a pénzt, amit egy bankban aztán átutal az eladónak. Megtévesztésül egy szatyorral kezében jött ki házából, majd az autóba ülve Üllő felé vették az irányt.

A későbbi sértett akkor kezdett gyanakodni, amikor utasa egy erdős rész felé navigálta, egyre kevésbé volt számára hihető, hogy a közelben bankfiók működne.

Útirányt módosítva lakott területre fordultak, megálltak, a vevőjelölt pedig a következő pillanatban egy késsel rontott áldozatára, aki védekezés közben a kezén megsérült.

Kiugrott a kocsiból és a legközelebbi háznál segítséget kért, miközben támadója megpróbált elhajtani a járművel, ám az elektronika blokkolt, az autó leállt.

Hirdetés

Fotó: police.hu

Az utcába rendőrök és mentők érkeztek, a véres ruhás támadót elfogták, majd bilincselve előállították, a zsebében talált két dobókést lefoglalták, az áldozatot a mentők kézsérüléssel kórházba vitték.

Az őrizetbe vett 31 éves férfi – aki ellen jelenleg további négy, vagyon elleni, illetve gépjárművel kapcsolatos büntetőeljárás van folyamatban – kihallgatásán nem tett vallomást.

Fotó: police.hu

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az azóta letartóztatott férfivel szemben a további eljárást.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája