Egy kicsit aktívak vagytok :)))

Fotók – Autójával együtt csúszott a Dunába egy férfi a kompról


SOS Mobilgumis
hirdetés

Autójával együtt csúszott a Dunába szombat délután egy férfi a lórévi kompról, a segítségére siető jegykezelőt és az autóst is kimentették – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A sofőrnek hatalmas szerencséje volt, mert a komp háromfős személyzete azonnal kapcsolt és körülbelül 200 méterre a vízbe zuhanás helyétől kimentették a bajba jutott autóst – írja a Blikk.

– Bevallom, igen megviseltek a történtek, nem is nagyon aludtam az éjszaka – kezdte a lapnak Czipót István, a Lórév és Adony között közlekedő komp jegyszedője. – Óránként megyünk a két part között, így tettünk szombaton is.

Egy lánc mögött gyülekeznek az autósok, majd nem sokkal az indulás előtt elkezdjük őket felengedi a kompra.

Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Mercedes elsőként állt a sorban, ám amikor leengedtük a kötelet és intettünk, hogy ráhajthat a rámpára, ő ahelyett, hogy szép lassan hajtott volna, valamiért gázt adott, a kocsi pedig egyre csak gyorsult.

A jármű átszakította a láncot is, ami a komp végén van, majd bezuhant a Dunába – idézte fel a drámai pillanatokat István.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

A komp személyzete, ahogy a többi várakozó autós is, megdöbbenve nézte a pillanatok alatt történő jelenetsort, aztán elsőként István ocsúdott fel, aki azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót.

Fotó: Blikk

Tudtuk, hogy nem várhatunk, amíg a szakszerű segítség ideér, ezért a hajóval elindultunk arra, amerre a sodrás vitte az autót. Egy ideig még látszott a kocsi és benne a biztonsági övvel becsatolt utasa, később azonban már nem láttunk semmit, a jármű teljesen elsüllyedt – folytatta a hajós.

– Szerencsére a sofőrnek sikerült valahogy kiszabadítania magát, levegő után kapkodva a feje egyszer csak felbukkant a vízfelszínen. A hajóval pillanatok alatt odamentünk, ledobtuk neki a mentőgyűrűt, én pedig azonnal ugrottam a vízbe zuhant autós után, hogy segítsek neki.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

A lábamat a hajó kapitánya kapta el, nehogy mindkettőnket elvigyen a sodrás – mesélte a saját életét is kockáztató István, aki nem tartja magát hősnek, amiért megmentette a férfi életét. Szerinte csak annyit csinált, amit mindenki megtett volna.

Közben a helyszínre érkeztek a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a kis-szigeti önkéntes tűzoltók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei voltak azok, akik a két férfit beemelték a hajóba, majd a parton további vizsgálatokra átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Forrás: Blikk

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek