Hirdetés

Hírek
FOTÓK: 15 éves fiatal lopta el rokona autóját, majd felborult vele- 5 személy sérült meg a balesetben
FOTÓK: 15 éves fiatal lopta el rokona autóját, majd felborult vele- 5 személy sérült meg a balesetben
Hirdetés

A tizenéves fiatalok unokatestvérük apjának autóját vitték el engedély nélkül, mellyel balesetet szenvedtek. A kocsiban mind az öten megsérültek. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, akinek most számos bűncselekmény miatt kell felelnie – adta hírül a police.hu

Az eset még 2019-ben történt, Dunaföldváron a Kereszt utcában egy autó villanyoszlopnak csapódott, felborult, miközben két parkoló kocsinak is nekiütközött. A rendőrök kiérkezésekor a járműben utazók közül nem mindenki volt a helyszínen. Kiderült, hogy az autóban öt fiatalkorú fiú utazott, akik közül ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek.

Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök megállapították, hogy a balesetet megelőzően egy izsáki ikerpár rokonainál tartózkodott Dunaföldváron. A késő esti órákban a fiúk unokatestvérükkel és két ismerősükkel az autó tulajdonosának engedélye nélkül kocsikázni indultak.

A balesetet megelőzően a járművet többen is vezették. Miután megtörtént az ütközés, a kocsiból mind az öt fiatal kiszállt, majd elhagyták a helyszínt.

Fotó: police.hu
Hirdetés

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a balesetet okozó ikerpár egyik tagját közúti baleset gondatlan okozása vétség, jármű önkényes elvétele bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök ikertestvérét is meggyanúsították, neki szintén jármű önkényes elvétele bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt kell felelnie.

Az ügy vizsgálatát a paksi rendőrök befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu
Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés