Fotók – 10 autót karcolt össze egy 3 éves kisgyerek az Audi szalonban

Fotók – 10 autót karcolt össze egy 3 éves kisgyerek az Audi szalonban

2019-12-22 Facebook

Egy kínai családnak több millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kellett fizetnie egy autószalonnak, miután hároméves kislányuk tíz darab Audit karcolt végig egy kővel, miközben szülei nem figyeltek oda rá – Írja a helyi sajtó cikkjére hivatkozva a 24.hu.

Az apuka egyik barátját kísérte el az autószalonba, ahova a felesége és lánya is vele tartott. Miközben az autókat nézegették, egyikük sem figyelt oda a gyerekre, így ő unalmában a nála lévő kővel elkezdte karistolni a szalonban található milliós értékű autókat.

Amikor észrevették, hogy mit csinált, a kislány már tíz luxusautót rongált meg, köztük egy 2020-as Audi Q8-ast, amit 42 millió forintnak megfelelő összegért árulnak Kínában.

Az egyik autón látható karcolás

A szalon 200 ezer jüanos, azaz nagyjából 8,5 millió forintos kártérítést követelt a szülőktől, közölve, hogy az újrafényezés után érthetően már csak csökkentett áron tudják azokat eladni, mert nem számítanak új autónak.

A szülők ezt nem akarták elfogadni, és egy békéltető bíróság elé vitték az ügyet, ahol december 3-án sikerült is megegyezniük.

A szülők végül 70 ezer jüant (3 millió forint) kártérítést fizettek az autószalonnak, az ügyben ítélkező bíró pedig kiemelte, a szülők nem védekezhetnek azzal, hogy „a gyerek még túl fiatal” és „nem érti, hogy mit csinált”, mert az ő feladatuk lett volna, hogy megakadályozzák a rongálást.

Fotó: Fotó:Weibo, Forrás: 24.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés