Hirdetés
Hírek
Fotók – 10 autót karcolt össze egy 3 éves kisgyerek az Audi szalonban
Fotók – 10 autót karcolt össze egy 3 éves kisgyerek az Audi szalonban
Hirdetés

Egy kínai családnak több millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kellett fizetnie egy autószalonnak, miután hároméves kislányuk tíz darab Audit karcolt végig egy kővel, miközben szülei nem figyeltek oda rá – Írja a helyi sajtó cikkjére hivatkozva a 24.hu.

Az apuka egyik barátját kísérte el az autószalonba, ahova a felesége és lánya is vele tartott. Miközben az autókat nézegették, egyikük sem figyelt oda a gyerekre, így ő unalmában a nála lévő kővel elkezdte karistolni a szalonban található milliós értékű autókat.

Amikor észrevették, hogy mit csinált, a kislány már tíz luxusautót rongált meg, köztük egy 2020-as Audi Q8-ast, amit 42 millió forintnak megfelelő összegért árulnak Kínában.

Az egyik autón látható karcolás

A szalon 200 ezer jüanos, azaz nagyjából 8,5 millió forintos kártérítést követelt a szülőktől, közölve, hogy az újrafényezés után érthetően már csak csökkentett áron tudják azokat eladni, mert nem számítanak új autónak.

A szülők ezt nem akarták elfogadni, és egy békéltető bíróság elé vitték az ügyet, ahol december 3-án sikerült is megegyezniük.

A szülők végül 70 ezer jüant (3 millió forint) kártérítést fizettek az autószalonnak, az ügyben ítélkező bíró pedig kiemelte, a szülők nem védekezhetnek azzal, hogy „a gyerek még túl fiatal” és „nem érti, hogy mit csinált”, mert az ő feladatuk lett volna, hogy megakadályozzák a rongálást.

Fotó: Fotó:Weibo, Forrás: 24.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája