SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Felfüggesztettet kapott a nő, aki balesetet okozott, mert nem adta meg a trolinak az elsőbbséget

Felfüggesztettet kapott a nő, aki balesetet okozott, mert nem adta meg a trolinak az elsőbbséget

2020-09-17 Facebook
- hirdetés -

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a nőt, aki még 2018 elején nem adta meg az elsőbbséget az 5-ös trolinak, nekiütközött, a troli pedig egy villanyoszlopnak csapódott. Tizenegy utas és a tömegközlekedési eszköz sofőrje is megsérült a balesetben.

Nem tett vallomást, de elfogadta az ügyészség büntetésre vonatkozó ajánlatát, és elismerte bűnösségét a Szegedi Járásbíróság hétfői tárgyalásán az a budapesti nő, aki még 2018 elején okozott súlyos balesetet Szegeden. Így jogerősen egy év, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, és egy év négy hónapra eltiltották a járművezetéstől is tömegszerencsétlenség gondatlan okozása miatt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy beismerte a hibát, és „szemmel is láthatóan” sajnálta, ami történt. A vádlott védője azt szerette volna elérni, hogy ne tiltsák el védencét a vezetéstől, de a bíróság szerint olyan súlyos volt a szabályszegés, hogy ettől nem lehetett eltekinteni. A bíróság ezt egyébként súlyosító körülményként értékelte.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A baleset azért következett be, mert a személyautót vezető hölgy a főútra történő kanyarodásakor nem adta meg az elsőbbséget az ott közlekedő trolibusznak. Összeütköztek, majd a bsuz egy villanyoszlopnak ütközött.

A személyautóban nem sérült meg senki, a helyi járaton viszont a sofőrrel együtt tizenkét embernek lett valamilyen sérülése.

A tárgyaláson az ügyésznő egyenként sorolta ezeket. Többek között lábtörést, orrcsonttörést, kéztörést és kulcscsonttörést is említett a sérülések között, de volt olyan ember is a trolin, aki az ülések alá szorult.
MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: