Velünk tartasz?Felfüggesztettet kapott a nő, aki balesetet okozott, mert nem adta meg a trolinak az elsőbbséget

Felfüggesztettet kapott a nő, aki balesetet okozott, mert nem adta meg a trolinak az elsőbbséget

2020-09-17 Facebook
hirdetés

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a nőt, aki még 2018 elején nem adta meg az elsőbbséget az 5-ös trolinak, nekiütközött, a troli pedig egy villanyoszlopnak csapódott. Tizenegy utas és a tömegközlekedési eszköz sofőrje is megsérült a balesetben.

Nem tett vallomást, de elfogadta az ügyészség büntetésre vonatkozó ajánlatát, és elismerte bűnösségét a Szegedi Járásbíróság hétfői tárgyalásán az a budapesti nő, aki még 2018 elején okozott súlyos balesetet Szegeden. Így jogerősen egy év, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, és egy év négy hónapra eltiltották a járművezetéstől is tömegszerencsétlenség gondatlan okozása miatt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy beismerte a hibát, és „szemmel is láthatóan” sajnálta, ami történt. A vádlott védője azt szerette volna elérni, hogy ne tiltsák el védencét a vezetéstől, de a bíróság szerint olyan súlyos volt a szabályszegés, hogy ettől nem lehetett eltekinteni. A bíróság ezt egyébként súlyosító körülményként értékelte.

hirdetés

A baleset azért következett be, mert a személyautót vezető hölgy a főútra történő kanyarodásakor nem adta meg az elsőbbséget az ott közlekedő trolibusznak. Összeütköztek, majd a bsuz egy villanyoszlopnak ütközött.

A személyautóban nem sérült meg senki, a helyi járaton viszont a sofőrrel együtt tizenkét embernek lett valamilyen sérülése.

A tárgyaláson az ügyésznő egyenként sorolta ezeket. Többek között lábtörést, orrcsonttörést, kéztörést és kulcscsonttörést is említett a sérülések között, de volt olyan ember is a trolin, aki az ülések alá szorult.
MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: