Miféle oldal ez???
TUDD MEG!

Ez történik, ha 100+ km/h-nál jön az aquaplaning – videó

A Ford Mondeo a belső sávban haladt, amikor az abroncs hirtelen felúszott a vízen.

Az autós oktatók minden tanulónak hangsúlyozzák, hogy esőben különösen óvatosan kell vezetni. Nemcsak a megváltozott útviszonyok miatt, hanem azért is, mert a kocsi abroncsa könnyen felúszhat a vízen, aminek komoly baleset lehet a vége.

Az aquaplaning akkor jelentkezik, amikor az abroncsok és az útburkolat közötti vizet nem lehet kiszorítani. Emiatt az autó elveszíti a kapcsolatot az útburkolattal, így a jármű megcsúszik, nem lehet kormányozni, sem fékezni, sem gyorsítani. Ez bármilyen helyzetben veszélyes lehet, de ha egy autópályán történik meg, akkor különösen nagy a kockázat. Ráadásul több tényező is befolyásolja a dolgot: a túl alacsony guminyomás vagy a kopott abroncsok egyaránt veszélyt jelentenek, de a nem megfelelő sebesség megválasztása is életveszélyes lehet.

Éppen ezért a vizes aszfalton sokkal megfontoltabban kell autózni, mert sosem tudhatjuk, melyik tócsán úszik fel az autó. Ezeket a szempontokat hagyta figyelmen kívül az alábbi videóban látható személyautó is, amelyik az autópálya belső sávjában autózott túl gyorsan. Ott azonban volt egy vizes folt, amire nem számított, a kocsi pedig annak rendje és módja szerint felúszott. A sofőr szerencsétlenségére egy teherautó épp ott vesztegelt, amerre a Ford sodródott, így a vége egy hatalmas csattanás lett.

Azt nem tudni, a sofőr (vagy az autó utasai, ha voltak) mennyire sérült meg, de az autó teljesen összetörött.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171011_vizen_valo_feluszas_aquaplaning

MEGOSZTOM:

Ha tudni szeretnél hasonló dolgokról, akkor lájkold oldalunk!

Ha tetszik az oldal, meg is oszthatnád :)

Hirdetés
Hirdetés
Ez a felület 9.900 Ft/hét
Havi 110 EZER cikkletöltés!
Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?