Hirdetés

Hírek
Ez kellett hozzá? Lecserélhetik a magasságkorlátozó kaput az újabb ferihegyi horrorbaleset után
Ez kellett hozzá? Lecserélhetik a magasságkorlátozó kaput az újabb ferihegyi horrorbaleset után
Hirdetés

Mintha konzervdoboz lenne, úgy nyírta le a magasságkorlátozó kapu az emeletes busz tetejét a ferihegyi reptérre vezető úton hétfő este.

A rendőrség szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Az ukrán buszon 48-an utaztak. A balesethez nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, akik áramtalanították a járművet, majd megkezdték a műszaki mentést.

Az 52 éves sofőr ellen tömegszerencsétlenséget eredményező baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás, a férfit őrizetbe vették.

Magasságkorlátozó nem először vezetett súlyos balesethez : 2006-ban egy szerb turistabusz tetejét borotválta le a híd túloldalán lévő akadály, 2 ember halt meg. A Blikk.hu megtudta a  Budapest Közút Zrt.-től : még több figyelmeztető táblát raknak ki, és lecserélhetik a kapukat is.

– Megvizsgáljuk, hogy lehetséges-e olyan megoldás, ami megelőzi a súlyos balesetet, de kisebb erőhatással jár. Ám legfontosabb a közlekedési szabályok betartása – mondta Pálffy Renáta, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs főmunkatársa.

Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/lecserelhetik-a-magassagkorlatozo-kaput-a-ferihegyi-horrorbaleset-utan/cjfkj4k

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x