LENNE TÉMÁD, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küld el nekünk ide kattintva:  

Ez a BMW-s szabályosan parkolt, mégis ő húzta a rövidebbet

ÁLLÍTSD BE EZT, ha nem akarsz lemaradni rólunk:

A kocsi tulajdonosa az autóban ült, amikor a mellette lévő autó ajtaját kinyitották. A végén pedig rendőrt kellett hívni.

Szinte mindig heves reakciókat vált ki, amikor egy autót úgy parkol le a tulajdonosa, hogy azzal két helyet is elfoglal egyszerre. (És itt nem a mozgássérülteknek fenntartott helyekre gondolunk, az egy teljesen más történet.) Joggal, mondhatjuk, hiszen egyfelől minden autónak egy parkolóhely “jár”, másfelől pedig a KRESZ szabályait minden autósnak mindenhol be kell tartania, még egy parkolóban is. Enélkül a jogosítványt sem kapná meg senki.

A másik tábor részéről ugyanakkor gyakran hallani érvként azt (főleg az átlagosnál nagyobb értékű autók esetében), hogy a tulajdonosok egy ilyen dupla parkolással próbálják meg kivédeni, hogy valaki beálljon melléjük és rányissa az autójukra a kocsija ajtaját. Bizonyos szempontból persze ez is érthető, hiszen lássuk be, senki sem szeretné azt nézegetni az autója oldalán (legyen az alacsonyabb árfekvésű vagy méregdrága), hogy egy hatalmas horpadás/karcolás éktelenkedik rajta.

Az igazság ugyanakkor valahol félúton, a kettő között van (még akkor is, ha ez kissé talán utópisztikus gondolat):

mindenki parkoljon szabályosan, az autósok pedig vigyázzanak egymás tulajdonára.

Így gondolta ezt olvasónk is, akit a történet egyszerűsége kedvéért nevezzünk Ottónak, és aki “a normális BMW-tulajdonosok” nevében írt nekünk. Mint írta, az alábbi képen látható BMW tökéletesen szabályosan állt meg a parkolóban, mégis ő húzta a rövidebbet.

© hvg.hu / Olvasói fotó

“Az autóban ült a tulajdonos, a melléjük álló idős hölgy azonban nemes egyszerűséggel nekivágta a kocsija ajtaját az autónak. Az esetnek látható nyoma is maradt, egy jókora karcolás” – írta Ottó. Az idős hölgy állítólag ennek ellenére sem akarta elismerni a bűnösségét, így rendőrt kellett hívni.

© hvg.hu / Olvasói fotó

A Facebookon is megosztott bejegyzéshez számos hozzászólás érkezett. Van, aki hasonló esetről számolt be, és olyanok is akadnak szép számmal, akik bevallottan az ilyen esetek elkerülése végett állnak meg egyszerre két helyen a parkolóban.

© hvg.hu
© hvg.hu

Másvalaki viszont úgy érvelt, hogy pont az ilyen “keresztbe parkolás” miatt vágják neki még azoknak az autóknak is az ajtót, akik egyébként normálisan parkolnak le.

 Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170919_bmw_parkolas

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetnél itt??? Katt ide!

Ez a BMW-s szabályosan parkolt, mégis ő húzta a rövidebbet

  1. Ráadásul a biztosító nem fizeti meg a kárt, hiába ismeri el a felelősséget a károkozó….

Vélemény, hozzászólás?