Velünk tartasz?Észak-Budán épülhet új híd

Észak-Budán épülhet új híd

2020-12-07 Facebook
hirdetés

Az Aquincumi híd, valamint a kapcsolódó úthálózat tanulmánytervére írt ki közbeszerzést a BKK. – szúrta ki a napi.hu

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervezési terület a Bécsi úttól, az esztergomi a 2-es számú vasútvonal, majd a Körvasút mentén – a Marcheggi híddal párhuzamosan – az M3-as autópálya bevezető szakaszáig tart.

A tanulmányterv két részből áll. Az első az Újpest vasúti hídtól északra, egy új dunai átkelő (híd) tervezése. A második rész pedig a kapcsolódó közlekedési hálózat tervezése.

Itt nem városi autópálya kialakítása a cél, hanem egy városi szövetbe jól illeszkedő, új gyűjtő-elosztó körút létesítése.

hirdetés

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közlekedési létesítmény tervezéséből és/vagy hídtervezésből legalább nettó 45 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő január 4. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Budapesten egy másik hidat is terveznek, azt viszont Újbudán. A Galvani-híd a Csepel-szigetet érintve érne át a pesti oldalra.

Forrás: napi.hu

Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban azt mondta az Indexnek adott interjúban, hogy Budapestnek szüksége van két új hídra tíz éven belül, a Galvanira és az Aquincumira. Már ha valaki forgalomcsillapított belvárost és élhető Budapestet szeretne – vélekedett. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az Aquincumi-híd tervezésére odaadta a pénzt a fővárosnak a kormány, ezért, mint reméli, haladnak a tervezéssel.

Borítókép illusztráció: Oláh Tibor / MTI
Forrás: napi.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: