VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Érvényes jogosítvány nélkül, felelőtlen előzésével egy motoros halálát okozta


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Az ügyészség vádat emelt az ellen a sofőr ellen, aki érvényes jogosítvány nélkül, felelőtlen előzésével egy 44 éves motoros halálát okozta. – írja a kemma.hu

Írják továbbá:

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tavaly az előzés szabályait megszegve elütött egy motorost, aki ennek következtében az életét vesztette. Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2018. április 6-án este, a 117. számú úton, Esztergom-Kertváros irányából Tát felé gázolta el a motorost. A férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

A férfi a forgalom elől elzárt területet érintve, illetve a forgalmi sávokat elválasztó záróvonalat átlépve, az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett. Tette mindezt annak ellenére, hogy a szemközti forgalmi sáv nem volt szabad, hiszen vele szemben jött a 44 éves motoros.

A szabálytalan sofőr a jármű bal elejével nekiütközött a sértettnek, illetve a motorkerékpár bal első részének. Az ütközés hatására a motorkerékpáros felborult és a füves partoldalnak ütközött, míg a személygépkocsi irányíthatatlanná vált, majd az útpadkára hajtott.

A motoros az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követő pár nappal később meghalt. Dr. Reszl Ildikó főügyész az eset kapcsán kiemelte: a baleset és a bekövetkezett halál között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) pontjában, a 18. § (1) bekezdés c) pontjában és a 34. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt szabályokat. Ezek szerint járművet az vezethet, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs, továbbá a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad. Előzni pedig akkor lehet, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: kemma.hu

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek