Hirdetés

Gondolkodtató
Emlékeztek még a Lehel téri mentős videóra? Itt a 2. rész…
Emlékeztek még a Lehel téri mentős videóra? Itt a 2. rész…
Hirdetés

Még októberben terjedt vírusként ez a videó, ahol látszik, hogy a mentőt nem engedi ki a Mercis:

Erről az esetről itt olvashattok!

Inkognitóban lévő mentős olvasónk, most küldött egy másik, esti felvételt, ami ugyanitt készült és az alábbiakat fűzte hozzá

” Már volt egy hasonló esetem, ahol egy Mercedes típusú járművel nem adták meg nekem az elsőbbséget. Szerintem észre sem vette az illető, hogy a kereszteződéshez érkeztem.

Akkor sokan meg is védték, hogy az egy nehezen belátható kereszteződés, túl rövid a féktáv, a mentő nehezen hallható (ezt még én is felhoztam esetleges lehetőségnek).
Videó: (felül)

Most viszont este érkeztem ebbe a kereszteződésbe. A nyíllal jelöltem egy járművet, ami gyorsabban érkezett, mint akkor a Merci, igaz a belső sávban haladt, mégis meg tudott állni.

Bár elsőre úgy nézett ki, hogy hezitál mi legyen, mert két ütemben fékezett, de megállt. Meg tudott állni rövidebb féktávon és nagyobb sebességről lassítva. Ennyit számít, ha valaki gyorsan, jó döntést tud hozni.

A fehér dobozost viszont nem értem. Ilyenkor csendesebbek az utcák, jobban lehet minket hallani, ráadásul az ő irányából semmi nincs, ami kitakarjon.

Messziről látható az érkező mentő, több másodperce volt, hogy eldöntse mi a helyes. Még az elhaladó busz sem takar sokáig. Egyetlen dolgot tett, kicsit áthúzódott a másik sávba.

Kérlek titeket, jobban figyeljünk az utakon, hogy kevesebb baleset legyen, legalább az Ünnepek alatt.”

– Egy, a neve elhallgatását kérő mentős –

 

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés