Hirdetés
Hírek
Elsodorta a kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről
Elsodorta a kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről
Hirdetés

A szentendrei rendőrök két órán belül azonosították a budakalászi férfit.

A nyomozás adatai szerint A. István 2017. november 12-én 18 óra 40 perckor Toyota típusú személygépkocsival közlekedett Budakalász, Arany János utcában a Széchenyi utca irányába. Haladása során elsodorta a vele szemben közlekedő 11 éves kerékpáros kisfiút, aki ennek következtében elesett és megsérült. Az 56 éves férfi a balesetet követően a helyszínen nem állt meg és adatai hátrahagyása, valamint segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés eredményeként két órán belül azonosították és felkutatták a járművet vezető férfit, akit a nyomozók segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Az ügyben a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja nyomozást.

 

A rendőrség az alábbi baleset-megelőzési tanácsokra hívja fel a figyelmet:

Az elmúlt évek rendőri tapasztalatai és a baleseti statisztikai adatok egyértelműen azt mutatják, hogy őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost és kerékpárost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Csapadékos időben, valamint erős, csípős szélben az is jól megfigyelhető, hogy a gyalogosok igyekeznek mielőbb „fedél alá”, azaz védett helyre kerülni. Ez egyben azt is jelenti, hogy körültekintésük sok esetben felületes, nem feltétlenül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, s rosszul mérik fel az érkező járművek sebességét. Esőben, vagy sűrű hóesésben még a kinyitott esernyő is korlátozhatja a gyalogosokat a látásban, a biztonságos közlekedéshez szükséges információk megszerzésében.

A gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Minden közlekedőben, járművezetőben tudatosuljanak azok a kockázatok, melyek a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését jellemzik ebben az időszakban. Ennek megfelelően vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot.

A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elsodorta-a-kerekparost-es-elhajtott-a-helyszinrol

MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája