Hirdetés

Gondolkodtató
Elfajult a parkolási káosz az I. kerületben. Már a parkolóőrök is fotózzák az autókat
Elfajult a parkolási káosz az I. kerületben. Már a parkolóőrök is fotózzák az autókat
Hirdetés

Parkolóőrök fotózzák a szabálytalanul parkoló autókat az I. kerületben. – írta meg a Telex olvasója a portálnak.

Olvasójuk nem értette, hogy mégis milyen jogi alapon folyhatnak bele a hatósági eljárásba a parkolási társaság emberei…

Mint írta, hiába kérte a helyszínen „fotózáson kapott” parkolóőrt, hogy mutasson fel valami igazolványt, hogy fotózgathatja az autókat, nem volt nála semmilyen megbízás.

A megszeppent parkolóőr viszont elárulta az érdeklődönek, hogy aláírattak velük egy papírt: most ez lesz a munkájuk, mint „közterületes segítő”.

A parkolást üzemeltető Budavári Kapu Kft. és a kerületi közterület-felügyelet a múlt héten együttműködési megállapodást kötött, hogy a parkolóőrök besegítenek a köztereseknek a szabálytalanul parkoló autósok lefülelésében

– ezt V. Naszályi Márta, kerületi polgármester mondta el a Telexnek.

Hozzátette, hogy az ingyenes parkolás bevezetése óta rengeteg autós parkol szabálytalanul a Várnegyedben. Az összevissza álló autók zavarják a gyalogosokat, akadályozzák a babakocsis kismamákat.

Hirdetés

Az együttműködés óta, az első számok alapján naponta annyi szabálytalankodót figyelmeztetnek, mint korábban egy-két hét alatt, tette hozzá a polgármester. Elmondása szerint a szabálytalan autóst először figyelmeztetik, és csak utána jön a kerékbilincs vagy bírság.

A jogi háttérről V. Naszályi Márta közölte: eddig is az volt a gyakorlat, hogy a parkolóőrök, ha ráértek, jelezték, hogy szabálytalanságot látnak. Ennek megvan a jogi alapja, részletesen szabályozták, kinek milyen jogosultsága van. Végül leszögezte: ha ez kell a rendhez, akkor ezzel az eszközzel élnek.

Borítókép: Illusztráció / Google Street View


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés