Hirdetés
Hírek
Elektromos letámadás: a vártnál gyorsabban terjednek a villanyautók
Elektromos letámadás: a vártnál gyorsabban terjednek a villanyautók
Hirdetés

Az elektromos hajtással rendelkező személyautók a korábban előrejelzettnél nagyobb tempóban nyernek teret maguknak.

2025-ben lényegében minden hatodik eladott új autó elektromos meghajtású lesz – derül ki a UBS friss jelentéséből. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2025-ben várhatóan 16,5 millió új villanyautó fog gazdára találni, szemben a korábbi előrejelzésekben olvasható mintegy 14,2 milliós mennyiséggel.

Az elektromos autók vártnál gyorsabb térnyerése többek közt a dízelbotránynak és az akkumulátortechnológiák gyors fejlesztésének tudható be. Ezenkívül fontos szempont, hogy világszerte egyre több új töltőállomást helyeznek üzembe, ezenkívül pedig az e-autók ára is szépen lassan csökkenni kezd.

A 2025-ben forgalomba kerülő új autóknak mintegy 16 százaléka lesz elektromos, mely globális átlagot várhatóan jelentősen túl fogja teljesíteni az európai piac. Az öreg kontinensen hét év múlva akár a 30 százalékot is megközelítheti a villanyautók részesedése.

A UBS előrejelzése szerint az európai gyártók közül 2025-ben a Daimler kínálatán belül lesz a legnagyobb, mintegy 30 százalékos az e-autók részesedése, majd pedig a 25-25 százalékos BMW, Renault és Volkswagen következik a sorban.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171204_a_vartnal_gyorsabban_terjednek_a_villanyautok

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája