Hirdetés
Hírek
Egy Német tervezet szerint 2029-re mindenhol bevezetnék az útdíjrendszert Európában
Egy Német tervezet szerint 2029-re mindenhol bevezetnék az útdíjrendszert Európában
Hirdetés

Szinte minden járműnek a teherautóktól a furgonokig a személyautókon át, 2029-re fizetnie kellene autópálya-díjakat a kontinensen – áll a német tervezetben, amelyet a Reuters.com beszámolójában, amit a hvg.hu szúrt ki.

Andreas Scheuer német közlekedési miniszter végig vinné azt a tervezetet, amelynek alapján, mindenhol bevezetnék az útdíjrendszert Európában. A beszámolójuk szerint az útdíjakat a megtett távolság és a jármű típusa alapján számítják fel.

A tervezet érdekessége, hogy az autóbuszokat és kisbuszokat kiveszi a fizetős rendszerből – ott is, ahol most fizetniük kell – ezek kivételével viszont minden járműre ki kell vetni az autópályadíjakat vagy úthasználati díjakat.

Hirdetés

Scheuer azt szeretné elérni, hogy a németek részéről már jövő szerdán elfogadják a tervezetet, mert a német elnökség ideje mindössze hat hónap, 2020 júliusától decemberéig gyakorolja Németország az Európai Unió Tanácsának vezetői tisztségét.

Az Európai Unió legtöbb más országával ellentétben Németország egyelőre nem alkalmaz útdíjakat, adók útján tartja fenn a közlekedési infrastruktúrát.

Az ország többször megpróbált a német autópályákat használó külföldiek esetében útdíjat bevezetni, ám az Európai Legfelsőbb Bíróság a legutóbb úgy döntött, a lépés sérti az Európai Unió szabályait, mivel diszkriminálja a külföldieket.

Forrás: hvg.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája