SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Egy finn kutató azt bizonygatja, hogy a BMW- és Audi-tulajdonosok tuskóbbak a többieknél

Egy finn kutató azt bizonygatja, hogy a BMW- és Audi-tulajdonosok tuskóbbak a többieknél

2020-02-03 Facebook
- hirdetés -

Még mielőtt bármibe is belekezdenénk, szeretnénk leszögezni, hogy ez nem a mi álláspontunk. Kutatás ide vagy oda, szerintünk a tahóság ember függő és nem autó függő. 

Mi személy szerint találkoztunk már német luxusautóban tapló- és teljesen normális sofőrrel, ahogyan alacsony kategóriás autóban is megtaláltuk már mind a két kategóriát. Egy finn kutató, Jan-Erik Lönnqvist most mégis azt állítja, hogy a BMW-sekkel és Audisokkal szembeni előítéletek nem teljesen ok nélküliek. 

A professzor nem fogalmazott túl szépen, talán a figyelemfelkeltés volt a célja:

Nem csak seggfejek vezetnek ilyen autókat. A kellemetlen férfiakon kívül lelkiismeretes emberek is vesznek magas státuszú autókat

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A tanulmányban a prof kerekperec leírja, hogy a német prémiummárkákkal közlekedők nagyobb eséllyel veszik semmibe a szabályokat és vezetnek felelőtlenül, mint bármely más csoport tagjai.

Lönnqvist a finn fogyasztói szokásokat vette sorra, közel 1892 autótulajdonost megkérdezve. A szociálpszichológus nem csak arról kérdezte a kutatásban résztvevőket, hogy milyen autójuk van, hanem egy személyiségtesztet is elvégeztetett velük. A résztvevőket aztán a válaszaik alapján a pszichológiában jól ismert ötfaktoros modell (extraverzió-barátságosság-lelkiismeretesség-érzelmi stabilitás-intellektus) segítségével csoportosította

Ebből jutott arra, hogy a drága német autók tulajdonosai többségében nem csak tahó parkolók és tahó vezetők, de tahó emberek is. (nyilván tisztelet a kivételnek)

Lönnqvist azt is leszögezi, hogy ezek az emberek azonban nem azért ilyenek, mert gazdagok: a meggazdagodásuk előtt is pont ugyanígy viselkedtek. 

Hogy ne lehessen részrehajlással vádolni a profot, a tanulmány arra is kitér, hogy a bunkókon kívül (ahogy ő fogalmazott) egy másik csoport is előszeretettel vásárol nagy értékű német autókat. Ők azok a tehetős emberek, akik tiszteletre méltóak, ambiciózusak, megbízhatóak és jól szervezettek.

Itt azért még azt is megjegyzi, hogy míg az előbb tárgyalt bunkók mind férfiak, a második, pozitív csoportban már mindkét nem képviselői megtalálhatóak.

Borítóképünk illusztráció! Forrás: player.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: